Turistene fortsetter å fosse inn i Israel. Rekordene slås måned for måned. I mai ble det registrert en rekord på 382 000 besøkende. 13% flere enn i mars 2013, 19% flere enn i mars 2012, og 24% flere enn i mars 2011, ifølge det israelske statistiske sentralbyrået.  Av disse var 346 000 turister (som bor mer enn én natt), 22% flere enn i mars 2013. Det var også en kraftig økning av turister som kom gjennom grensepasseringene, spesielt fra Jordan. Rundt 36 000 personer ble registrert som dagsbesøkende. De første fem månedene av året kom 1,5 millioner besøkende til Israel (inkludert dagsbesøkende), 7% flere enn i samme periode i 2013, 8% mer enn 2012 og 14% flere enn 2011. Av disse ble 1,4 millioner definert som turister, 17% fler enn i 2013. Israels turistminister Uzi Landau er fornøyd. Han konstaterer en stigende trend. "Vi håper at rekorden for innkommende turisme til Israel vil bli brutt i år igjen," sier han til Ynet News. Han mener at pave Francis besøk bidro til økningen i mai, og forventer også en betydelig økning av antall turister i juni, blant annet fordi Gay Pride Week avholdes denne måneden i Tel Aviv. Dessuten har operafestivalen med blant annet fremføring av Verdis La traviata brakt mange "kulturturister" til Israel. Lederen for den israelske organisasjonen for lesbiske, homofile, bifile og  transseksuelle, Shai Doitsh, som er ekspert på homoturisme, sier til Ynet News at estimatene til organisasjonen og Tel Aviv kommune går ut på at rundt 25 000 turister besøker Tel Aviv i disse dager i forbindelse med arrangementene, en økning på 15 prosent i forhold til fjorårets homofestival.homemagazin.com.ua/nl.ua/

Tel_Aviv3Turistene fortsetter å fosse inn i Israel. Rekordene slås måned for måned. I mai ble det registrert en rekord på 382 000 besøkende. 13% flere enn i mars 2013, 19% flere enn i mars 2012, og 24% flere enn i mars 2011, ifølge det israelske statistiske sentralbyrået.  Av disse var 346 000 turister (som bor mer enn én natt), 22% flere enn i mars 2013. Det var også en kraftig økning av turister som kom gjennom grensepasseringene, spesielt fra Jordan. Rundt 36 000 personer ble registrert som dagsbesøkende.

De første fem månedene av året kom 1,5 millioner besøkende til Israel (inkludert dagsbesøkende), 7% flere enn i samme periode i 2013, 8% mer enn 2012 og 14% flere enn 2011. Av disse ble 1,4 millioner definert som turister, 17% fler enn i 2013.

Israels turistminister Uzi Landau er fornøyd. Han konstaterer en stigende trend. “Vi håper at rekorden for innkommende turisme til Israel vil bli brutt i år igjen,” sier han til Ynet News. Han mener at pave Francis besøk bidro til økningen i mai, og forventer også en betydelig økning av antall turister i juni, blant annet fordi Gay Pride Week avholdes denne måneden i Tel Aviv. Dessuten har operafestivalen med blant annet fremføring av Verdis La traviata brakt mange “kulturturister” til Israel.

Lederen for den israelske organisasjonen for lesbiske, homofile, bifile og  transseksuelle, Shai Doitsh, som er ekspert på homoturisme, sier til Ynet News at estimatene til organisasjonen og Tel Aviv kommune går ut på at rundt 25 000 turister besøker Tel Aviv i disse dager i forbindelse med arrangementene, en økning på 15 prosent i forhold til fjorårets homofestival.