Israel har sluttet seg til en innflytelsesrik gruppe av rike nasjoner som hjelper fattige gjeldtyngede økonomier, skriver Associated Press . Parisklubben av kreditornasjoner kunngjorde Israels induksjon denne uken. Israel blir organisasjonens 20. medlemsland. Klubben er en uformell gruppe av regjeringer, inkludert USA, som samlet forhandler frem avtaler med fattige land som sliter med stor gjeld. Det ble opprettet i 1956. I en uttalelse hyller den israelsk finansminister Yair Lapid (bilde) sitt lands inkludering i klubben. "Det viser Israels økonomiske makt og presenterer ytterligere bevis på at Israel står sammen med de sterkeste landene på den internasjonale arena," sier han. Til nå har organisasjonen utarbeidet låneavtaler for 90 land. Den kan avbryte eller restrukturere gjeld når land står i fare for mislighold. Argentina, for eksempel, ble enige i mai med Parisklubben om en plan for å løse $ 9.7 milliarder i gjeld som har gått ubetalte siden den økonomiske kollapsen i 2001-2002, skriver telegrambyrået. Israel har utviklet seg til en høyteknologisk økonomi med mange nyetableringer og bedrifter i kommunikasjon, programvare og militær teknologi. Etter en 16-års innsats ble Israel akseptert inn i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, et politisk forum for verdens mest utviklede økonomier, i 2010. Israels inkludering i disse organene, og landets økonomiske fremskritt de siste årene, kommer samtidig med at eldre rike økonomier i Vest-Europa har slitt, poengterer Associated Press.www.dmi.com.ua/nl.ua/

LapidIsrael har sluttet seg til en innflytelsesrik gruppe av rike nasjoner som hjelper fattige gjeldtyngede økonomier, skriver Associated Press . Parisklubben av kreditornasjoner kunngjorde Israels induksjon denne uken. Israel blir organisasjonens 20. medlemsland. Klubben er en uformell gruppe av regjeringer, inkludert USA, som samlet forhandler frem avtaler med fattige land som sliter med stor gjeld. Det ble opprettet i 1956. I en uttalelse hyller den israelsk finansminister Yair Lapid (bilde) sitt lands inkludering i klubben.

“Det viser Israels økonomiske makt og presenterer ytterligere bevis på at Israel står sammen med de sterkeste landene på den internasjonale arena,” sier han.

Til nå har organisasjonen utarbeidet låneavtaler for 90 land. Den kan avbryte eller restrukturere gjeld når land står i fare for mislighold. Argentina, for eksempel, ble enige i mai med Parisklubben om en plan for å løse $ 9.7 milliarder i gjeld som har gått ubetalte siden den økonomiske kollapsen i 2001-2002, skriver telegrambyrået.

Israel har utviklet seg til en høyteknologisk økonomi med mange nyetableringer og bedrifter i kommunikasjon, programvare og militær teknologi. Etter en 16-års innsats ble Israel akseptert inn i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, et politisk forum for verdens mest utviklede økonomier, i 2010. Israels inkludering i disse organene, og landets økonomiske fremskritt de siste årene, kommer samtidig med at eldre rike økonomier i Vest-Europa har slitt, poengterer Associated Press.