Lørdag kveld kan du få servert vakre toner av den profesjonelle israelske pianisten Ran Zemach i Vestfold. Det hele kommer i en gratis gavepakke, skriver miff.no. Ran Zemach gir sin konsert på Fossnes Bibelskole lørdag 28. juni kl. 19.00. Inngang er gratis. Adresse: Fossnesvn. 13, Stokke. Ran Zemach (45) begynte å spille piano da han var seks år. Allerede to år senere begynte han å studere med Arie Verdi, en av Israels mest kjente pianolærere. Verdi har hatt flere elever som har vunnet store pianokonserter verden rundt, og Ran var den mest talentfulle av alle elevene. Den italienske pianisten MaurizioPollini karakteriserte Ran som et ekstremt bemerkelsesverdig talent, skriver miff.no. Som 11-åring vant Zemach den israelske Clairmont-konkurransen, og allerede året etter spilte han første gang med Jerusalems symfoniorkester. Som 13-åring var han solist med Israels filharmoniske orkester, under ledelse av den verdenskjente dirigenten ZubinMehta. De fleste pianister kan bare drømme om å nå så langt. Som 17-åring vant han en av verdens største konkurranser for pianister i Tokyo – med Japans keiser som tilhører. Ran Zemach var den yngste deltakeren. Seieren åpnet dørene for mange kontrakter, og han spilte en rekke konserter i Japan, Israel og flere steder i Europa. I begynnelsen av 20-årene begynte Zemach imidlertid å få problemer med fingrene sine, og etter mye strev og stor frustrasjon, måtte han gi seg som pianist inntil videre. Han måtte finne en ny levevei, og studerte systemutvikling i Technion, Haifa. Han bosatte seg i nærheten av Haifa og ble gift med en russiskfødt jøde. De har nå fem barn sammen. Ran Zemach klarte imidlertid ikke å gi opp musikken, og etter en pause på 15 år ville han igjen forsøke seg som konsertpianist. De siste årene har han igjen inntatt de største konsertsalene i Israel, samtidig som han har begynt å undervise unge, talentfulle elever. Han ønsker også å spille utenfor Israel igjen, og han har på eget initiativ sagt seg villig til å holde gratiskonsert på Bibelskolen på Fossnes til helgen, skriver miff.no. Kontakten er formidlet gjennom hans venn og pianistkollega Daniel Sabbah, som bor i Vestfold, melder Per Bergene Holm, rektor på Fossnes Bibelskole. httpv://www.youtube.com/watch?v=Q3CVQHEG-akwww.dmi.com.uanl.ua/

Ran_ZemachLørdag kveld kan du få servert vakre toner av den profesjonelle israelske pianisten Ran Zemach i Vestfold. Det hele kommer i en gratis gavepakke, skriver miff.no. Ran Zemach gir sin konsert på Fossnes Bibelskole lørdag 28. juni kl. 19.00. Inngang er gratis. Adresse: Fossnesvn. 13, Stokke. Ran Zemach (45) begynte å spille piano da han var seks år. Allerede to år senere begynte han å studere med Arie Verdi, en av Israels mest kjente pianolærere. Verdi har hatt flere elever som har vunnet store pianokonserter verden rundt, og Ran var den mest talentfulle av alle elevene.

Den italienske pianisten MaurizioPollini karakteriserte Ran som et ekstremt bemerkelsesverdig talent, skriver miff.no.

Som 11-åring vant Zemach den israelske Clairmont-konkurransen, og allerede året etter spilte han første gang med Jerusalems symfoniorkester. Som 13-åring var han solist med Israels filharmoniske orkester, under ledelse av den verdenskjente dirigenten ZubinMehta. De fleste pianister kan bare drømme om å nå så langt.

Som 17-åring vant han en av verdens største konkurranser for pianister i Tokyo – med Japans keiser som tilhører. Ran Zemach var den yngste deltakeren. Seieren åpnet dørene for mange kontrakter, og han spilte en rekke konserter i Japan, Israel og flere steder i Europa.

I begynnelsen av 20-årene begynte Zemach imidlertid å få problemer med fingrene sine, og etter mye strev og stor frustrasjon, måtte han gi seg som pianist inntil videre. Han måtte finne en ny levevei, og studerte systemutvikling i Technion, Haifa. Han bosatte seg i nærheten av Haifa og ble gift med en russiskfødt jøde. De har nå fem barn sammen.

Ran Zemach klarte imidlertid ikke å gi opp musikken, og etter en pause på 15 år ville han igjen forsøke seg som konsertpianist.

De siste årene har han igjen inntatt de største konsertsalene i Israel, samtidig som han har begynt å undervise unge, talentfulle elever. Han ønsker også å spille utenfor Israel igjen, og han har på eget initiativ sagt seg villig til å holde gratiskonsert på Bibelskolen på Fossnes til helgen, skriver miff.no. Kontakten er formidlet gjennom hans venn og pianistkollega Daniel Sabbah, som bor i Vestfold, melder Per Bergene Holm, rektor på Fossnes Bibelskole.