En fremtidig regjering ledet av det britiske Arbeiderpartiet, Labour, ville knytte nærmere forbindelser med Israel. Det lovet partileder Ed Miliband i en tale under en middag arrangert av organisasjonen "Labour Friends of Israel" nylig, skriver European Jewish Press. Miliband, som besøkte Israel i april i fjor, roste Israel som en økonomisk drivkraft. Han snakket varmt om de fremtidsrettede studentene han møtte på Hebrew University og om spennende innovasjon og entreprenørskap innen høyteknologi. "Israel er en stor verdensinnovatør og jeg ble inspirert av arbeidet på "high tech hub", organisert av den britiske ambassaden,'' sa Labour-lederen. ''Vi lærte noen interessante lærdommer om Israels suksess: utdanningshastigheten, at innvandring bringer nye ferdigheter, tilgjengeligheten av venture-kapital og samspill mellom privat og offentlig virksomhet,'' la han til. ''Jeg vil at du skal vite at hvis jeg blir statsminister vil jeg være stolt av å gjøre det som en venn av Israel, en jøde og, mest av alt, en som føles seg stolt over å være en del av samfunnet samlet her i dag," sa den britiske statsministerkandidaten. Han benyttet også anledningen til å uttrykke sin støtte til  BringBackOurBoys-kampanjen som håper å øke bevisstheten rundt de tre israelske tenåringer som ble kidnappet i Israel av palestinske terrorister. "Jeg er sikker på at alle våre tanker i dag er med de tre kidnappede israelske tenåringer, Naftali Frenkel, Gilad Shaar, og Eyal Yifrach og deres familier, sa Miliband i følge telegrambyrået. . Ed Miliband fortalte også om sitt besøk i Sderot, den lille israelske byen som gjennom flere år er blitt utsatt for et systematisk rakettregn fra Gazastripen. Der møtte han barn på alder med hans eget, som ikke kunne leke i det fri, men måtte holde seg i innendørs bunkrete lekeplasser. Miliband mente at det var nødvendig å bygge Storbritannias forhold til Israel på en full forståelse av landets sikkerhetsinteresser. Han fremholdt at en fredsavtale mellom israel og palestinerne må bygge på to stater for to folk, basert på 1967 linjer med gjensidig avtalte om landbytte, med Israel som hjemland for det jødiske folk og staten Palestina som hjemland for det palestinske folk."nl.ua/nl.ua/

Ed_MilibandEn fremtidig regjering ledet av det britiske Arbeiderpartiet, Labour, ville knytte nærmere forbindelser med Israel. Det lovet partileder Ed Miliband i en tale under en middag arrangert av organisasjonen “Labour Friends of Israel” nylig, skriver European Jewish Press. Miliband, som besøkte Israel i april i fjor, roste Israel som en økonomisk drivkraft. Han snakket varmt om de fremtidsrettede studentene han møtte på Hebrew University og om spennende innovasjon og entreprenørskap innen høyteknologi.

“Israel er en stor verdensinnovatør og jeg ble inspirert av arbeidet på “high tech hub”, organisert av den britiske ambassaden,” sa Labour-lederen.

”Vi lærte noen interessante lærdommer om Israels suksess: utdanningshastigheten, at innvandring bringer nye ferdigheter, tilgjengeligheten av venture-kapital og samspill mellom privat og offentlig virksomhet,” la han til.

”Jeg vil at du skal vite at hvis jeg blir statsminister vil jeg være stolt av å gjøre det som en venn av Israel, en jøde og, mest av alt, en som føles seg stolt over å være en del av samfunnet samlet her i dag,” sa den britiske statsministerkandidaten.

Han benyttet også anledningen til å uttrykke sin støtte til  BringBackOurBoys-kampanjen som håper å øke bevisstheten rundt de tre israelske tenåringer som ble kidnappet i Israel av palestinske terrorister. “Jeg er sikker på at alle våre tanker i dag er med de tre kidnappede israelske tenåringer, Naftali Frenkel, Gilad Shaar, og Eyal Yifrach og deres familier, sa Miliband i følge telegrambyrået. . Ed Miliband fortalte også om sitt besøk i Sderot, den lille israelske byen som gjennom flere år er blitt utsatt for et systematisk rakettregn fra Gazastripen. Der møtte han barn på alder med hans eget, som ikke kunne leke i det fri, men måtte holde seg i innendørs bunkrete lekeplasser.

Miliband mente at det var nødvendig å bygge Storbritannias forhold til Israel på en full forståelse av landets sikkerhetsinteresser. Han fremholdt at en fredsavtale mellom israel og palestinerne må bygge på to stater for to folk, basert på 1967 linjer med gjensidig avtalte om landbytte, med Israel som hjemland for det jødiske folk og staten Palestina som hjemland for det palestinske folk.”