Rundt 50 opera- og musikkjournalister fra hele verden, sammen med ca. 75 Israel-baserte utenlandske journalister dekket den israelske operafestivalen på Masada denne og forrige uke. Programmet var toppet med fremføringen av Verdis "La traviata"  ved foten av Masada, og er enda ikke helt slutt. For første gang i år inkluderer nemlig festivalen også en helg med Mozart feiringer i Acre, et sted som i likhet med Masada står på UNESCOs verdensarvliste. Mozart-forestillingene begynte i går og avsluttes i morgen. Rundt 45.000 mennesker har deltatt på festivalen, inkludert tusenvis av kulturelle turister. Det israelske turistdepartementet støttet kraftig opp om arrangementene med en markedsføringsstøtte på 510 000 dollar, skriver Ynet News. Den inkluderte spesielle kampanjer i land som Tyskland, Italia, Frankrike, Russland, England og USA. Den oversjøiske kampanjen finansiert av departementet plasserte Israel som en kulturell turismedestinasjon i tillegg til landets religiøse og historiske rikdommer. Kampanjen var rettet mot et høykvalitets publikum utenlands, folk som reiser verden rundt for  å delta i kulturarrangementer av de høyeste internasjonale standarder, skriver den israelske avisen. Kampanjen inkluderte blant annet omfattende annonsering på Internett, samt produksjon og distribusjon av et 35-sekunders TV-reklameinnslag. The Israel Opera Festival på Masada er den største og mest komplekse produksjonen noensinne i Israel, med rundt 2500 mennesker, i tillegg til 700 skuespillere, sangere og deltakere. Infrastrukturen for forestillingen inkluderte en scene som målte 60 meter bred og 66 meter dyp, totalt 3000 kvadratmeter og komfortable sitteplasser for 7580 mennesker; parkeringsplass for hundrevis av busser og personbiler; kommunikasjon og WiFi; et publikum resepsjonsområde inspirert av en parisisk gate, ca 15 000 kvadratmeter i størrelse med plass til 3500 personer; og ca 160 økologiske bad, samt backstage og tekniske områder. Den rumensk-fødte sopranen Elena Mosuc hadde hovedrollen i  "La traviata" som Violetta, sammen med sopranen Aurelia Florian. Rollen som Alfredo ble sunget av Celso Albelo som  regnes som en av verdens ledende tenorer, og rollen til Germont ble sunget av Ionut Pascu. "Vi investerer i mange internasjonale hendelser for å promotere Israel som en kvalitetsdestinasjon for et bredt spekter av turister. Opera elskere, internasjonale turister, kan komme til Israel for en kort pause, nyte det opphavelige landskapet av Masada, Judea-ørkenen, Dødehavet og dets omgivelser, og samtidig delta i et kulturarrangement som er av internasjonal standard," sier den israelske turistministeren Uzi Landau til Ynet News. Å fremføre store operaer ved foten av Masada har etter hvert blitt en tradisjon. Tidligere har blant annet Carmen vært oppført samme sted. httpv://www.youtube.com/watch?v=W-lD9151Nv8nl.ua/www.nl.ua

operafestival2Rundt 50 opera- og musikkjournalister fra hele verden, sammen med ca. 75 Israel-baserte utenlandske journalister dekket den israelske operafestivalen på Masada denne og forrige uke. Programmet var toppet med fremføringen av Verdis “La traviata”  ved foten av Masada, og er enda ikke helt slutt. For første gang i år inkluderer nemlig festivalen også en helg med Mozart feiringer i Acre, et sted som i likhet med Masada står på UNESCOs verdensarvliste. Mozart-forestillingene begynte i går og avsluttes i morgen.

Rundt 45.000 mennesker har deltatt på festivalen, inkludert tusenvis av kulturelle turister. Det israelske turistdepartementet støttet kraftig opp om arrangementene med en markedsføringsstøtte på 510 000 dollar, skriver Ynet News. Den inkluderte spesielle kampanjer i land som Tyskland, Italia, Frankrike, Russland, England og USA.

Den oversjøiske kampanjen finansiert av departementet plasserte Israel som en kulturell turismedestinasjon i tillegg til landets religiøse og historiske rikdommer. Kampanjen var rettet mot et høykvalitets publikum utenlands, folk som reiser verden rundt for  å delta i kulturarrangementer av de høyeste internasjonale standarder, skriver den israelske avisen. Kampanjen inkluderte blant annet omfattende annonsering på Internett, samt produksjon og distribusjon av et 35-sekunders TV-reklameinnslag.

The Israel Opera Festival på Masada er den største og mest komplekse produksjonen noensinne i Israel, med rundt 2500 mennesker, i tillegg til 700 skuespillere, sangere og deltakere. Infrastrukturen for forestillingen inkluderte en scene som målte 60 meter bred og 66 meter dyp, totalt 3000 kvadratmeter og komfortable sitteplasser for 7580 mennesker; parkeringsplass for hundrevis av busser og personbiler; kommunikasjon og WiFi; et publikum resepsjonsområde inspirert av en parisisk gate, ca 15 000 kvadratmeter i størrelse med plass til 3500 personer; og ca 160 økologiske bad, samt backstage og tekniske områder.

Den rumensk-fødte sopranen Elena Mosuc hadde hovedrollen i  “La traviata” som Violetta, sammen med sopranen Aurelia Florian. Rollen som Alfredo ble sunget av Celso Albelo som  regnes som en av verdens ledende tenorer, og rollen til Germont ble sunget av Ionut Pascu.

“Vi investerer i mange internasjonale hendelser for å promotere Israel som en kvalitetsdestinasjon for et bredt spekter av turister. Opera elskere, internasjonale turister, kan komme til Israel for en kort pause, nyte det opphavelige landskapet av Masada, Judea-ørkenen, Dødehavet og dets omgivelser, og samtidig delta i et kulturarrangement som er av internasjonal standard,” sier den israelske turistministeren Uzi Landau til Ynet News.

Å fremføre store operaer ved foten av Masada har etter hvert blitt en tradisjon. Tidligere har blant annet Carmen vært oppført samme sted.