I en avtale anslått til hundrevis av millioner dollar planlegger Israel å selge sin Merkava Mark IV tank til en utenlandsk hær for første gang siden den første Merkava ble produsert på slutten av 1970-tallet. Det ser ut til at budsjettkrisen i forsvaret var en motiverende faktor bak beslutningen om å eksportere  tanken, skriver Israel Hayom. I mange år unnlot Israel å selge Merkava til utlandet for ikke å avsløre de teknologiske hemmelighetene bak Merkava-suksessen og andre beslektede unike systemet. Israel arbeider med å utvikle en ny type tank, men det er uklart hva prosjektets skjebne vil være i lys av hærens pågående økonomiske problemer, skriver Israel Hayom.. I en relaterte nyhet kunngjorde Elbit Systems nylig at det sveitsiske Forsvarsdepartementet har akseptert et tilbud fra selskapet om å være hovedleverandør av droner som sveitserne skal bruke i sitt etterretningsarbeid. httpv://www.youtube.com/watch?v=WzuL1GGFVns  nl.ua/nl.ua/

Merkava_tanksI en avtale anslått til hundrevis av millioner dollar planlegger Israel å selge sin Merkava Mark IV tank til en utenlandsk hær for første gang siden den første Merkava ble produsert på slutten av 1970-tallet. Det ser ut til at budsjettkrisen i forsvaret var en motiverende faktor bak beslutningen om å eksportere  tanken, skriver Israel Hayom. I mange år unnlot Israel å selge Merkava til utlandet for ikke å avsløre de teknologiske hemmelighetene bak Merkava-suksessen og andre beslektede unike systemet.

Israel arbeider med å utvikle en ny type tank, men det er uklart hva prosjektets skjebne vil være i lys av hærens pågående økonomiske problemer, skriver Israel Hayom..

I en relaterte nyhet kunngjorde Elbit Systems nylig at det sveitsiske Forsvarsdepartementet har akseptert et tilbud fra selskapet om å være hovedleverandør av droner som sveitserne skal bruke i sitt etterretningsarbeid.