Israel er en miljønasjon og har nå passert USA og Europa i resirkulering av plastflasker, ifølge en nylig utgitt rapport fra ELA Recycling Corporation, en privat organisasjon som arbeider for å fremme flaskegjenvinning i Israel, skriver Israel Hayom. Ifølge rapporten ble 54 prosent av Israels plastflasker resirkulert i 2012, sammenlignet med 31,8 prosent i USA og 52,4 prosent i OECD-landene som helhet. Data fra 2013 viser at Israel resirkulerte 56 % av sine plastflasker. Tall for OECD og USA er enda ikke offentliggjort. Israel har installert gjenvinningsstasjoner i hele landet, der folk kan levere flasker. Det har blitt en stor suksess, skriver Israel Hayom. Takket være de over 200 000 gjenvinningsstasjonene resirkuleres 350 millioner 1,5 liters plastflasker, skriver avisen. "For ti år siden satt vi oss et mål om å bringe Israel i forkant av global  flaskeresirkulering, og å gjøre alle israelske hjem til resirkuleringshjem. Dette handler ikke bare om innbyggerne i de store byene, men i hundrevis av lokalsamfunn over hele Israel som tar en aktiv del i resirkuleringsrevolusjonen hver dag," sier organisasjonens leder Nehama Ronen.  nl.ua/nl.ua

GjennvinningIsrael er en miljønasjon og har nå passert USA og Europa i resirkulering av plastflasker, ifølge en nylig utgitt rapport fra ELA Recycling Corporation, en privat organisasjon som arbeider for å fremme flaskegjenvinning i Israel, skriver Israel Hayom. Ifølge rapporten ble 54 prosent av Israels plastflasker resirkulert i 2012, sammenlignet med 31,8 prosent i USA og 52,4 prosent i OECD-landene som helhet. Data fra 2013 viser at Israel resirkulerte 56 % av sine plastflasker. Tall for OECD og USA er enda ikke offentliggjort.

Israel har installert gjenvinningsstasjoner i hele landet, der folk kan levere flasker. Det har blitt en stor suksess, skriver Israel Hayom. Takket være de over 200 000 gjenvinningsstasjonene resirkuleres 350 millioner 1,5 liters plastflasker, skriver avisen.

“For ti år siden satt vi oss et mål om å bringe Israel i forkant av global  flaskeresirkulering, og å gjøre alle israelske hjem til resirkuleringshjem. Dette handler ikke bare om innbyggerne i de store byene, men i hundrevis av lokalsamfunn over hele Israel som tar en aktiv del i resirkuleringsrevolusjonen hver dag,” sier organisasjonens leder Nehama Ronen.