SAS øker antall flygninger fra Tel Aviv til Stockholm og København og kutter prisene ned til 110 euro for enveisbillett, skriver Ynet News. Det skyldes økt interesse fra israelere i å besøke Skandinavia, fremhever avisen. Skandinavia har forvandlet seg til et populært globalt reisemål de siste årene, med en voldsom økning i innkommende turister, skriver Ynet News som mener at den økte interessen for de nordeuropeiske landene de siste årene blant annet skyldes en voksende global interesse for design, der svensker og dansker er ledende. I tillegg vektlegger Ynet News at landene har  massevis av flotte museer, utmerket offentlig transport, kjølig vær selv om sommeren, noe som gjør at folk bader på strendene i hjertet av byene, selv om vannet er kaldt, samt den relative nedgangen i prisene. Avisen trekker også frem at Noma Restaurant i København er blitt kåret som verdens beste restaurant flere ganger og bidratt til å posisjonere regionen som en kulinarisk makt. "SAS har innsett at det er et stort potensial i den israelske turisten," sier selskapets lokale leder i Israel, Yaki Cohen til Ynet News. "I lys av det vellykkede resultatet siden vi gjenopptok rutene til Israel har selskapet besluttet å øke antall flyvninger og samtidig tilby svært attraktive priser som vil tillate israelere å gjøre det enkle valget å dra på ferie i Skandinavia i sommer," sier han. Frem til 1990-tallet ble Sverige og Danmark vurdert som populære destinasjonene blant israelske turister, som dro på familieferie om somrene til landenes nasjonalparker og naturreservater med fantastiske landskaper, skriver avisen. Prisøkninger i disse to landene og i nabolandet Norge, samt åpningen av det all-inclusive-markedet i Tyrkia og kansellering av direkteflygninger til Skandinavia førte imidlertid til en betydelig nedgang i innkommende turisme fra Israel. I de senere åren har sommerturismen fra Israel til Danmark og Sverige tatt seg opp igjen, noe Ynet News tilskriver styrkingen av shekel og fallet i billettprisene. Dessuten har Danmarks og Sveriges turistkontorer tilbudt familier og unge mennesker  urbane ferier i sine hovedsteder som kan skilte med et pulserende og liberalt uteliv i hovedsak i løpet av sommeren, skriver avisen, og legger til at området også har hatt en betydelig økning i antall turister fra Asia og Nord Amerika. Den gode nyheten for de israelske turistmyndighetene er at etterspørselen etter flyreiser mellom Skandinavia og Israel er gjensidig, skriver Ynet news. Tel Aviv er blitt en del av den urbane ferietrenden og et populært reisemål for en ferie som kombinerer strender med urbane attraksjoner. Artikler som glorifiserer Tel Avivs ville natteliv og dets toleranse overfor det homofile/lesbiske/bifile/transseksuelle-samfunnet blir ofte publisert i nordisk presse, skriver den israelske avisen.nl.uanl.ua/

KøbenhavnSAS øker antall flygninger fra Tel Aviv til Stockholm og København og kutter prisene ned til 110 euro for enveisbillett, skriver Ynet News. Det skyldes økt interesse fra israelere i å besøke Skandinavia, fremhever avisen. Skandinavia har forvandlet seg til et populært globalt reisemål de siste årene, med en voldsom økning i innkommende turister, skriver Ynet News som mener at den økte interessen for de nordeuropeiske landene de siste årene blant annet skyldes en voksende global interesse for design, der svensker og dansker er ledende.

I tillegg vektlegger Ynet News at landene har  massevis av flotte museer, utmerket offentlig transport, kjølig vær selv om sommeren, noe som gjør at folk bader på strendene i hjertet av byene, selv om vannet er kaldt, samt den relative nedgangen i prisene.

Avisen trekker også frem at Noma Restaurant i København er blitt kåret som verdens beste restaurant flere ganger og bidratt til å posisjonere regionen som en kulinarisk makt.

“SAS har innsett at det er et stort potensial i den israelske turisten,” sier selskapets lokale leder i Israel, Yaki Cohen til Ynet News. “I lys av det vellykkede resultatet siden vi gjenopptok rutene til Israel har selskapet besluttet å øke antall flyvninger og samtidig tilby svært attraktive priser som vil tillate israelere å gjøre det enkle valget å dra på ferie i Skandinavia i sommer,” sier han.

Frem til 1990-tallet ble Sverige og Danmark vurdert som populære destinasjonene blant israelske turister, som dro på familieferie om somrene til landenes nasjonalparker og naturreservater med fantastiske landskaper, skriver avisen. Prisøkninger i disse to landene og i nabolandet Norge, samt åpningen av det all-inclusive-markedet i Tyrkia og kansellering av direkteflygninger til Skandinavia førte imidlertid til en betydelig nedgang i innkommende turisme fra Israel.

I de senere åren har sommerturismen fra Israel til Danmark og Sverige tatt seg opp igjen, noe Ynet News tilskriver styrkingen av shekel og fallet i billettprisene. Dessuten har Danmarks og Sveriges turistkontorer tilbudt familier og unge mennesker  urbane ferier i sine hovedsteder som kan skilte med et pulserende og liberalt uteliv i hovedsak i løpet av sommeren, skriver avisen, og legger til at området også har hatt en betydelig økning i antall turister fra Asia og Nord Amerika.

Den gode nyheten for de israelske turistmyndighetene er at etterspørselen etter flyreiser mellom Skandinavia og Israel er gjensidig, skriver Ynet news. Tel Aviv er blitt en del av den urbane ferietrenden og et populært reisemål for en ferie som kombinerer strender med urbane attraksjoner. Artikler som glorifiserer Tel Avivs ville natteliv og dets toleranse overfor det homofile/lesbiske/bifile/transseksuelle-samfunnet blir ofte publisert i nordisk presse, skriver den israelske avisen.