Til tross for dystre prognoser i den økonomiske pressen og rapporter om pågående permitteringer, har Israels arbeidsledighet fortsatt å falle, skriver Israel Hayom. Arbeidsledigheten i april falt til et rekordlavt nivå på bare 5,6 prosent, mot 5,7 prosent i mars og 5,9 prosent i januar. Antallet arbeidsledige var bare 212 000, sammenlignet med 215 800 i mars og 223 400 i januar. Det var med andre ord 11400 færre arbeidsledige israelere i slutten av april enn i slutten av januar, ifølge det israelske statistiske sentralbyrået. Arbeidsledigheten sank for menn, men økte med 0,1 prosentpoeng for kvinner. I aldersgruppen fra 25 år til 64 år var arbeidsledigheten nede i 5,2 prosent, skriver Israel Hayom. Sysselsettingen i Israel er blant de høyeste blant medlemslandene i "Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling" (OECD), og nådde 80 prosent. Med andre ord er fire av fem israelere i arbeidsfør alder i jobb. I forhold til første kvartal i 2013 er 45 800 israelere fjernet fra arbeidsledighetskøen. I Europa er situasjonen helt annerledes, skriver den israelske avisen. 26,6 millioner europeere er uten arbeid. Det tilsvarer en arbeidsledighet på 12,1 prosent, den høyeste etter andre verdenskrig. Vanskeligst er situasjonen i Spania og Hellas med arbeidsledighet på hele 26,7 prosent i begge land. Ungdomsarbeidsledigheten (under 25 år) i Eurosoner er på over 25prosent.gss.com.ua/gss.com.ua

Israel_arbeiderTil tross for dystre prognoser i den økonomiske pressen og rapporter om pågående permitteringer, har Israels arbeidsledighet fortsatt å falle, skriver Israel Hayom. Arbeidsledigheten i april falt til et rekordlavt nivå på bare 5,6 prosent, mot 5,7 prosent i mars og 5,9 prosent i januar. Antallet arbeidsledige var bare 212 000, sammenlignet med 215 800 i mars og 223 400 i januar. Det var med andre ord 11400 færre arbeidsledige israelere i slutten av april enn i slutten av januar, ifølge det israelske statistiske sentralbyrået.

Arbeidsledigheten sank for menn, men økte med 0,1 prosentpoeng for kvinner. I aldersgruppen fra 25 år til 64 år var arbeidsledigheten nede i 5,2 prosent, skriver Israel Hayom. Sysselsettingen i Israel er blant de høyeste blant medlemslandene i “Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling” (OECD), og nådde 80 prosent. Med andre ord er fire av fem israelere i arbeidsfør alder i jobb. I forhold til første kvartal i 2013 er 45 800 israelere fjernet fra arbeidsledighetskøen.

I Europa er situasjonen helt annerledes, skriver den israelske avisen. 26,6 millioner europeere er uten arbeid. Det tilsvarer en arbeidsledighet på 12,1 prosent, den høyeste etter andre verdenskrig. Vanskeligst er situasjonen i Spania og Hellas med arbeidsledighet på hele 26,7 prosent i begge land. Ungdomsarbeidsledigheten (under 25 år) i Eurosoner er på over 25prosent.