Når katastrofer rammer andre land er Israel alltid blant de første land til å tilby assistanse, og Israel har da også opparbeidet stor ekspertise i krisehåndteringer. Nå har Israel tilbudt hjelp til Tyrkia etter gruveulykken nordøst for Izmir, og landet president Shimon Peres har kondolert sin tyrkiske kollega, Abdullah Gül. "I tider med tragedie må vi alle gjøre hva vi kan for å hjelpe hverandre, og vi har tilbudt Tyrkia den hjelp de trenger på dette tidspunktet ," opplyser den israelske presidenten. "Israel uttrykker sin dypeste kondolanse til regjeringen og folket i ‪ Tyrkia etter den tragiske gruvekatastrofen i ‪ Soma," sier Peres i en uttalelse fra det israelske utenriksdepartementet.  "Israel har tilbudt den tyrkiske regjeringen den assistansen det krever. Israels folk ber for de savnede gruvearbeiderne og for en rask hjelp til de sårede", heter det videre i uttalelsen. Israels Magen David Adom, som tilsvarer Røde Kors, har tilbudt den tyrkiske Røde Halvmåne assistanse. Tyrkia har ikke formelt bedt om Israels hjelp med redning og medisinsk innsats, og har ennå ikke akseptert Magen David Adoms tilbud om å hjelpe, skriver European Jewish Press. En talsmann for den israelske Røde Kors-organisasjonen sier at Israels rednings- og innsatspersonell kan gi verdifull arbeidskraft og medisinsk utstyr.www.5balov.com.ua/матраси

IstanbulNår katastrofer rammer andre land er Israel alltid blant de første land til å tilby assistanse, og Israel har da også opparbeidet stor ekspertise i krisehåndteringer. Nå har Israel tilbudt hjelp til Tyrkia etter gruveulykken nordøst for Izmir, og landet president Shimon Peres har kondolert sin tyrkiske kollega, Abdullah Gül. “I tider med tragedie må vi alle gjøre hva vi kan for å hjelpe hverandre, og vi har tilbudt Tyrkia den hjelp de trenger på dette tidspunktet ,” opplyser den israelske presidenten.

“Israel uttrykker sin dypeste kondolanse til regjeringen og folket i ‪ Tyrkia etter den tragiske gruvekatastrofen i ‪ Soma,” sier Peres i en uttalelse fra det israelske utenriksdepartementet.  “Israel har tilbudt den tyrkiske regjeringen den assistansen det krever. Israels folk ber for de savnede gruvearbeiderne og for en rask hjelp til de sårede”, heter det videre i uttalelsen.

Israels Magen David Adom, som tilsvarer Røde Kors, har tilbudt den tyrkiske Røde Halvmåne assistanse. Tyrkia har ikke formelt bedt om Israels hjelp med redning og medisinsk innsats, og har ennå ikke akseptert Magen David Adoms tilbud om å hjelpe, skriver European Jewish Press. En talsmann for den israelske Røde Kors-organisasjonen sier at Israels rednings- og innsatspersonell kan gi verdifull arbeidskraft og medisinsk utstyr.