Israels president Shimon Peres har besøkt Norge, invitert av vår konge. Det skjedde uten forstyrrende demonstrasjoner. Bare noen få personer demonstrerte mot presidenten. Et par hundre Israel-venner hadde møtt frem på slottsplassen med israelske flagg for å ønske presidentene og fredsprisvinneren velkommen. Dermed ble det et verdig besøk med mottakelse på Slottsplassen og gallamiddag om kvelden der også Norsk-Israelsk Handelskammers leder, Dag Abrahamsen, var invitert. I sine taler under middagen fremhevet både Kong Harald og president Shimon Peres det gode samarbeidet mellom Israel og Norge, og ga uttrykk for at det måtte fortsette og utvikle seg videre, forteller han. Også statsminister Erna Solberg ga uttrykk for et ønske om å videreutvikle både det økonomiske, vitenskapelige og kulturelle samarbeidet mellom Norge og Israel, da hun møtte den israelske presidenten. Både hun og Shimon Peres understrekte at den økonomiske veksten i Israel var til fordel for den palestinske befolkningen. "Derfor er det også merkelig at de norske Israel-kritikerne i ettertid av besøket har kritisert Shimon Peres for at han ga Kongen en gave med de berømte hudpleieproduktene fra Ahava, som har fabrikker på Vestbredden", mener Dag Abrahamsen. Han påpeker at de israelsk eide fabrikkene i Øst Jerusalem og på Vestbredden nettopp gir høyst tiltrengte jobber til hundrevis av palestinere, som ellers ville vært arbeidsledige og uten inntekt. "Jeg merker meg at kritikerne snakker om at fabrikkene er plassert på "okkupert område", men det er en feil betegnelse. FN opererer med betegnelsen "omstridte områder". Det er en riktig betegnelse så lenge det etter Oslo-avtalen skal avgjøres gjennom forhandlinger hvordan disse områdene skal administreres i fremtiden," sier han. Her kan du se glimt fra presidentens Norgesbesøk. Her fra besøket hos Erna Solberg Og her blir presidentene mottatt av kongen.www.13.ua/купить матрас

Dag_Abrahamsen2Israels president Shimon Peres har besøkt Norge, invitert av vår konge. Det skjedde uten forstyrrende demonstrasjoner. Bare noen få personer demonstrerte mot presidenten. Et par hundre Israel-venner hadde møtt frem på slottsplassen med israelske flagg for å ønske presidentene og fredsprisvinneren velkommen. Dermed ble det et verdig besøk med mottakelse på Slottsplassen og gallamiddag om kvelden der også Norsk-Israelsk Handelskammers leder, Dag Abrahamsen, var invitert.

I sine taler under middagen fremhevet både Kong Harald og president Shimon Peres det gode samarbeidet mellom Israel og Norge, og ga uttrykk for at det måtte fortsette og utvikle seg videre, forteller han.

Også statsminister Erna Solberg ga uttrykk for et ønske om å videreutvikle både det økonomiske, vitenskapelige og kulturelle samarbeidet mellom Norge og Israel, da hun møtte den israelske presidenten. Både hun og Shimon Peres understrekte at den økonomiske veksten i Israel var til fordel for den palestinske befolkningen.

“Derfor er det også merkelig at de norske Israel-kritikerne i ettertid av besøket har kritisert Shimon Peres for at han ga Kongen en gave med de berømte hudpleieproduktene fra Ahava, som har fabrikker på Vestbredden”, mener Dag Abrahamsen. Han påpeker at de israelsk eide fabrikkene i Øst Jerusalem og på Vestbredden nettopp gir høyst tiltrengte jobber til hundrevis av palestinere, som ellers ville vært arbeidsledige og uten inntekt.

“Jeg merker meg at kritikerne snakker om at fabrikkene er plassert på “okkupert område”, men det er en feil betegnelse. FN opererer med betegnelsen “omstridte områder”. Det er en riktig betegnelse så lenge det etter Oslo-avtalen skal avgjøres gjennom forhandlinger hvordan disse områdene skal administreres i fremtiden,” sier han.

Her kan du se glimt fra presidentens Norgesbesøk.

Her fra besøket hos Erna Solberg

Og her blir presidentene mottatt av kongen.