Som turist har du lite å frykte ved å reise til Israel. Takket være sikkerhetsgjerdet mot Vestbredden, et godt etterretningssystem og mange kontrollposter, er landet sannsynligvis et av verdens tryggeste steder å besøke. Også landets innbyggere føler seg trygge. En fersk rapport fra sikkerhetsdepartementet viser at 76 prosent av israelske jøder har en høy følelse av personlig sikkerhet. Departementets funn er basert på en meningsmåling utført i februar, skriver Israel Hayom. 24 prosent av de israelske jødene føler seg utrygge. Det samme gjelder 18 prosent av Israels arabere. 57 prosent av jødiske israelere sier at deres største bekymring er terrorangrep, 55 % sier at de fryktet handlinger av organiserte kriminelle syndikater, og 60 % sier at eiendomskriminalitet er deres største bekymring. Blant de israelske araberne svarer 45 prosent at de er mest bekymret for hærverk, etterfulgt av utpressing (37 prosent) og terrorhandlinger (36 posent). Funnene er offentliggjort i forbindelse med National Violence Prevention Week som begynner søndag. Departementet har også lansert en "Stopp Volden "-kampanje. Både jøder og arabere har i følge rapporten en behagelig følelse av personlig sikkerhet på lokalt nivå: 51 % av jøder og 57 % av araberne sier at de føler seg trygge når de vandrer rundt i deres nabolag etter mørkets frembrudd, og 57 % av jøder og 65 % av araberne sier de ikke er bekymret for bli et offer for vold i deres nabolag. Totalt sett fant departementet at 69 % av jøder og 82 % av arabere føler seg trygge i sine lokale boligområder.www.13.uaматрас купить

Israel_jubel2Som turist har du lite å frykte ved å reise til Israel. Takket være sikkerhetsgjerdet mot Vestbredden, et godt etterretningssystem og mange kontrollposter, er landet sannsynligvis et av verdens tryggeste steder å besøke. Også landets innbyggere føler seg trygge. En fersk rapport fra sikkerhetsdepartementet viser at 76 prosent av israelske jøder har en høy følelse av personlig sikkerhet. Departementets funn er basert på en meningsmåling utført i februar, skriver Israel Hayom.

24 prosent av de israelske jødene føler seg utrygge. Det samme gjelder 18 prosent av Israels arabere. 57 prosent av jødiske israelere sier at deres største bekymring er terrorangrep, 55 % sier at de fryktet handlinger av organiserte kriminelle syndikater, og 60 % sier at eiendomskriminalitet er deres største bekymring. Blant de israelske araberne svarer 45 prosent at de er mest bekymret for hærverk, etterfulgt av utpressing (37 prosent) og terrorhandlinger (36 posent).

Funnene er offentliggjort i forbindelse med National Violence Prevention Week som begynner søndag. Departementet har også lansert en “Stopp Volden “-kampanje.

Både jøder og arabere har i følge rapporten en behagelig følelse av personlig sikkerhet på lokalt nivå: 51 % av jøder og 57 % av araberne sier at de føler seg trygge når de vandrer rundt i deres nabolag etter mørkets frembrudd, og 57 % av jøder og 65 % av araberne sier de ikke er bekymret for bli et offer for vold i deres nabolag. Totalt sett fant departementet at 69 % av jøder og 82 % av arabere føler seg trygge i sine lokale boligområder.