Israel fortsetter med en aktiv og rask utbygging av landets jernbanenett, samtidig som stadig flere israelere benytter seg av jernbanetilbudet. Nylig ble det åpnet en ny jernbanestasjon i Sderot i sør, og nå er det nordområdene som står for tur. Selskapet som er ansvarlig for den nasjonale transportplanen offentliggjorde nylig at en israelsk-tysk gruppe vant anbudskonkurransen for å bygge nesten 100 kilometer med jernbanespor i det nordlige Israel, skriver Israel Hayom. Vinnerbudet ble presentert av det tyske selskapet DB BahnBau og en rekke israelske byggefirmaer. Prosjektet vil koste 800 millioner shekel (230 millioner dollar). Anbudet omfatter infrastrukturarbeider på Jisre'el-dalen rail linje mellom Haifa og Beit Shean (68 kilometer med fem togstasjoner) og Acre-Carmiel linjen (22 kilometer med to jernbanestasjoner og dobbeltspor). En ny jernbanelinje i midten av landet som skal forbinde Kfar Saba med Herzliya (18 kilometer) er også under bygging, skriver Israel Hayom.детский диван киевматрац киев

Tog_Israel3Israel fortsetter med en aktiv og rask utbygging av landets jernbanenett, samtidig som stadig flere israelere benytter seg av jernbanetilbudet. Nylig ble det åpnet en ny jernbanestasjon i Sderot i sør, og nå er det nordområdene som står for tur. Selskapet som er ansvarlig for den nasjonale transportplanen offentliggjorde nylig at en israelsk-tysk gruppe vant anbudskonkurransen for å bygge nesten 100 kilometer med jernbanespor i det nordlige Israel, skriver Israel Hayom.

Vinnerbudet ble presentert av det tyske selskapet DB BahnBau og en rekke israelske byggefirmaer. Prosjektet vil koste 800 millioner shekel (230 millioner dollar).

Anbudet omfatter infrastrukturarbeider på Jisre’el-dalen rail linje mellom Haifa og Beit Shean (68 kilometer med fem togstasjoner) og Acre-Carmiel linjen (22 kilometer med to jernbanestasjoner og dobbeltspor). En ny jernbanelinje i midten av landet som skal forbinde Kfar Saba med Herzliya (18 kilometer) er også under bygging, skriver Israel Hayom.