"Hvis vi skulle boikottet Israel på grunn av politikk, må også en lang rekke andre land boikottes. Både India og Sri Lanka har store menneskerettighetsproblemer, men jeg kan ikke slutte å jobbe med individer og institusjoner der. Hvis man vil boikotte Israel og samtidig være konsekvent, sitter man igjen med Island og Sverige", sier religionsprofessor Torkel Brekke ved universitetet i Oslo til Aftenposten. Han påpeker at han setter poenget på spissen. Brekke inviterte tre israelske forskere til Norge forrige uke, og har fått kritikk for det fra kollegaer ved universitetet. De israelske forskerne  som deltok på en minikonferanse kom fra universitetet i Tel Aviv (bilde). "Tel Aviv Universitet er et offentlig universitet, og heller mot den liberale venstresiden i Israel", forteller Brekke, som sto bak invitasjonen sammen med professor i Midtøsten-studier, Lutz Eberhard Edzard. Hensikten med besøket var å opprette et samarbeid med israelske akademikere og etablere utveksling av lærere og studenter. En av de inviterte er ekspert på islam i Europa og jobber med muslimske minoriteter. "På UiO har vi ingen som underviser i jødedommen, og her mener jeg universitetet har sviktet sitt samfunnsansvar. Målet med samarbeidet er at vi får besøk av gjesteprofessorer som kan undervise i jødisk tenkning, og at vi etter hvert får en fast stilling på området," sier professoren til Aftenposten. Brekke mener at enkelte av hans kollegers holdninger kan være en trussel mot akademisk åpenhet.купить диван киев недорогодетский матрас купить

Tel_aviv_universitet“Hvis vi skulle boikottet Israel på grunn av politikk, må også en lang rekke andre land boikottes. Både India og Sri Lanka har store menneskerettighetsproblemer, men jeg kan ikke slutte å jobbe med individer og institusjoner der. Hvis man vil boikotte Israel og samtidig være konsekvent, sitter man igjen med Island og Sverige”, sier religionsprofessor Torkel Brekke ved universitetet i Oslo til Aftenposten. Han påpeker at han setter poenget på spissen.

Brekke inviterte tre israelske forskere til Norge forrige uke, og har fått kritikk for det fra kollegaer ved universitetet. De israelske forskerne  som deltok på en minikonferanse kom fra universitetet i Tel Aviv (bilde). “Tel Aviv Universitet er et offentlig universitet, og heller mot den liberale venstresiden i Israel”, forteller Brekke, som sto bak invitasjonen sammen med professor i Midtøsten-studier, Lutz Eberhard Edzard.

Hensikten med besøket var å opprette et samarbeid med israelske akademikere og etablere utveksling av lærere og studenter. En av de inviterte er ekspert på islam i Europa og jobber med muslimske minoriteter.

“På UiO har vi ingen som underviser i jødedommen, og her mener jeg universitetet har sviktet sitt samfunnsansvar. Målet med samarbeidet er at vi får besøk av gjesteprofessorer som kan undervise i jødisk tenkning, og at vi etter hvert får en fast stilling på området,” sier professoren til Aftenposten.

Brekke mener at enkelte av hans kollegers holdninger kan være en trussel mot akademisk åpenhet.