Både den føderale sveitsiske regjeringen og det nederlandske parlamentet  har nylig gjort vedtak som fordømmer boikott av Israel, skriver telegrambyrået JTA. I Sveits har landets regjering  kommet med en uttalelse der det heter at det ikke er konstruktivt å oppfordre organisasjoner eller folk til en kommersiell boikott av Israel. I Nederland har nasjonalforsamlingen gått lengre enn til å være imot boikott, og ønsker i stedet et tettere samarbeid med israelske bedrifter og organisasjoner.  Der har underhuset i nasjonalforsamlingen vedtatt en oppfordring til regjeringen til på en synlig og overbevisende måte å oppmuntre til samarbeid mellom nederlandske og israelske bedrifter og institusjoner. Det begrunnes med at økonomisk samarbeid "fremmer fred, sikkerhet og stabilitet i regionen". Den sveitsiske regjeringens uttalelse om at det ikke er konstruktivt å oppfordre til boikott av Israel kom som et svar på et spørsmål fra et parlamentsmedlem, Hans Fehr, som ville vite hva regjeringen mente om en oppfordring fra De Grønne som oppfordret til boikott av Israel. Han sa at oppfordringen fra De Grønne minnet ham om Holocaust-tidens boikotter av jødiske butikker, skriver JTA. Vedtaket i underhuset i den nederlandske nasjonalforsamlingen, som oppfordrer til samarbeid mellom nederlandske og israelske bedrifter, ble gjort med 115 av 150 stemmer. Vedtaket i nasjonalforsamlingen ble gjort som et mottiltak mot landets utenriksdepartement, som tidligere frarådet nederlandske selskaper fra å samarbeide med israelske firmaer som er etablert på Vestbredden, og som en reaksjon mot at det nederlandske vannverket Viten i desember trakk seg fra et samarbeid med deres israelske motpart, Mekorot, på grunn av deres arbeid i Øst Jerusalem. I september trakk det nederlandske ingeniørfirma HaskoningDHV  seg ut av et infrastrukturprosjekt i Øst- Jerusalem, angivelig under press fra det nederlandske utenriksdepartementet, skriver JTA. Nå har de nederlandske parlamentarikerne satt skapet tilbake på plass.угловой диван купить киевgermanhouse.com.ua/

AmsterdamBåde den føderale sveitsiske regjeringen og det nederlandske parlamentet  har nylig gjort vedtak som fordømmer boikott av Israel, skriver telegrambyrået JTA. I Sveits har landets regjering  kommet med en uttalelse der det heter at det ikke er konstruktivt å oppfordre organisasjoner eller folk til en kommersiell boikott av Israel. I Nederland har nasjonalforsamlingen gått lengre enn til å være imot boikott, og ønsker i stedet et tettere samarbeid med israelske bedrifter og organisasjoner. 

Der har underhuset i nasjonalforsamlingen vedtatt en oppfordring til regjeringen til på en synlig og overbevisende måte å oppmuntre til samarbeid mellom nederlandske og israelske bedrifter og institusjoner. Det begrunnes med at økonomisk samarbeid “fremmer fred, sikkerhet og stabilitet i regionen”.

Den sveitsiske regjeringens uttalelse om at det ikke er konstruktivt å oppfordre til boikott av Israel kom som et svar på et spørsmål fra et parlamentsmedlem, Hans Fehr, som ville vite hva regjeringen mente om en oppfordring fra De Grønne som oppfordret til boikott av Israel. Han sa at oppfordringen fra De Grønne minnet ham om Holocaust-tidens boikotter av jødiske butikker, skriver JTA.

Vedtaket i underhuset i den nederlandske nasjonalforsamlingen, som oppfordrer til samarbeid mellom nederlandske og israelske bedrifter, ble gjort med 115 av 150 stemmer. Vedtaket i nasjonalforsamlingen ble gjort som et mottiltak mot landets utenriksdepartement, som tidligere frarådet nederlandske selskaper fra å samarbeide med israelske firmaer som er etablert på Vestbredden, og som en reaksjon mot at det nederlandske vannverket Viten i desember trakk seg fra et samarbeid med deres israelske motpart, Mekorot, på grunn av deres arbeid i Øst Jerusalem.

I september trakk det nederlandske ingeniørfirma HaskoningDHV  seg ut av et infrastrukturprosjekt i Øst- Jerusalem, angivelig under press fra det nederlandske utenriksdepartementet, skriver JTA. Nå har de nederlandske parlamentarikerne satt skapet tilbake på plass.