Israel søker innflytelse og handel. Peru ønsker seg innvesteringer. Det var agendaen da den peruanske presidenten Ollanta Humala nylig var i Israel på invitasjon fra president Shimon Peres. Han fikk en varm mottakelse i den israelske presidentens residens, skriver den peruanske avisen, International. Peru er en av de land som nyter godt av Israels landbruksteknologi, og har fått bistand fra Israel på andre områder også, skriver avisen. Den peruanske presidenten sa at vitenskap var et av de områdene der Peru ønsker å samarbeide med Israel, og at Peru ønsket å være Israels viktigste partner i Latin-Amerika. Den israelske landbruksministeren, Yair Shamir, som møtte den peruanske presidenten da han besøkte Peru i mai i fjor, var blant deltakerne under mottakelsen i presidentenes bolig, skriver den peruanske avisen. Jerusalem Post siterer Shamir for å ha sagt at han har fått et inntrykk av at  den peruanske regjeringen ser Israel som en strategisk partner i Perus økonomiske utvikling. Israelske selskaper har investert i overkant av en milliard dollar i Peru, primært i bedrifter som arbeider med jordbruk, medisin, energi og telekommunikasjon. Israel har også sterke forsvarsbånd med Peru som går tilbake gjennom mange år, skriver den peruanske avisen. Under besøket i Israel besøkte presidenten blant annet israelske høyteknologibedrifter, og ble utnevnt til æresdoktor ved det hebraiske universitetet. Israel ble forrige måned gitt observatørstatus i Pacific Alliance, en latinamerikansk handelsblokken som inkluderer Mexico, Colombia, Peru, Chile og Costa Rico. Statsminister Benjamin Netanyahu vil senere i år besøke Mexico og Colombia.ламинат ценыкухни под заказ киев

Peru_presidentIsrael søker innflytelse og handel. Peru ønsker seg innvesteringer. Det var agendaen da den peruanske presidenten Ollanta Humala nylig var i Israel på invitasjon fra president Shimon Peres. Han fikk en varm mottakelse i den israelske presidentens residens, skriver den peruanske avisen, International. Peru er en av de land som nyter godt av Israels landbruksteknologi, og har fått bistand fra Israel på andre områder også, skriver avisen. Den peruanske presidenten sa at vitenskap var et av de områdene der Peru ønsker å samarbeide med Israel, og at Peru ønsket å være Israels viktigste partner i Latin-Amerika.

Den israelske landbruksministeren, Yair Shamir, som møtte den peruanske presidenten da han besøkte Peru i mai i fjor, var blant deltakerne under mottakelsen i presidentenes bolig, skriver den peruanske avisen. Jerusalem Post siterer Shamir for å ha sagt at han har fått et inntrykk av at  den peruanske regjeringen ser Israel som en strategisk partner i Perus økonomiske utvikling.

Israelske selskaper har investert i overkant av en milliard dollar i Peru, primært i bedrifter som arbeider med jordbruk, medisin, energi og telekommunikasjon. Israel har også sterke forsvarsbånd med Peru som går tilbake gjennom mange år, skriver den peruanske avisen.

Under besøket i Israel besøkte presidenten blant annet israelske høyteknologibedrifter, og ble utnevnt til æresdoktor ved det hebraiske universitetet.

Israel ble forrige måned gitt observatørstatus i Pacific Alliance, en latinamerikansk handelsblokken som inkluderer Mexico, Colombia, Peru, Chile og Costa Rico. Statsminister Benjamin Netanyahu vil senere i år besøke Mexico og Colombia.