"Symbolpolitikk av verste sort", sier lederen for Norsk-Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen,  om KFUM/KFUKs boikottaksjon mot Israel. Han konstaterer med skuffelse av den kristne organisasjonen har kjøpt venstresidens argumenter, og mener at utspillet kvalifiserer for medlemskap i Palestinakomiteen. "Men de ansvarlige for denne linjen er vel kanskje allerede medlem her," spør han retorisk. Utenlandssjef Fredrik Glad-Gjernes i KFUK-KFUM Global forteller om mange positive og enda flere kritiske tilbakemeldinger på forslaget om boikott, skiver Dagen. KFUM/KFUKs boikottaksjon mot Israel har sjokkert store deler av det kristne miljøet i Norge. Den kristne avisen Dagen går hardt i rette med boikottforslaget på lederplass. "Lederne i Norges KFUK-KFUM bedyrer at de er venner av Israel. Samtidig vil organisasjonen boikotte alle israelske varer. Det gir ingen troverdighet," skriver avisen blant annet på lederplass. Også Den Kristne Ambassaden i Jerusalem stiller seg uforståelige til utspillet fra KFUM-KFUK. "Jeg trodde hovedoppgaven for kristne organisasjoner var å "gå ut å gjøre alle folkeslag til mine disipler", sier Dag Abrahamsen, som mener den kristne ungdomsorganisasjonen burde ha andre oppgaver å ta seg av enn å angripe den eneste virkelig demokratiske staten i Midt Østen, eksempelvis kunne jo organisasjonen se litt nærmere på situasjonen for de kristne i land som Egypt og Syria, eller hvilken holdning den palestinske organisasjonen Hamas, som styrer på Gazastripen, har til kristne. Dersom hensikten har vært å hjelpe palestinerne mener han også at KFUM/KFUK bommer stygt.  Boikott av israelske varer rammer ofte palestinere, sodastream er et godt eksempel på det. Dag Abrahamsen trøster seg med at boikottaksjoner har liten virkning. De kan like gjerne påvirke tilhengere av Israel til å bli mer bevisste på at det finnes mange gode israelske produkter i salg. "Importen av israelsk varer har aldri vært høyere, med fremveksten av en bærekraftig olje og energi sektor i Israel  tror vi at importen vil 4 dobles i løpet av 5 år," sier Dag Abrahamsen. "Økonomisk boikott av Israel har aldri vært norsk utenrikspolitikk og kommer aldri til å bli det," sier han, og minner også om at det heller aldri har vært utenrikspolitikken til EU, og at det muslimske Tyrkia er Israel største handelspartner i Europa. For øvrig er det ikke enkelt å boikotte Israel, heller ikke for KFUM/KFUK: httpv://www.youtube.com/watch?v=AbIQto3KPUMeuro-house.com.ua/кухонная мебель

Dag_Abrahamsen2“Symbolpolitikk av verste sort”, sier lederen for Norsk-Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen,  om KFUM/KFUKs boikottaksjon mot Israel. Han konstaterer med skuffelse av den kristne organisasjonen har kjøpt venstresidens argumenter, og mener at utspillet kvalifiserer for medlemskap i Palestinakomiteen. “Men de ansvarlige for denne linjen er vel kanskje allerede medlem her,” spør han retorisk.

Utenlandssjef Fredrik Glad-Gjernes i KFUK-KFUM Global forteller om mange positive og enda flere kritiske tilbakemeldinger på forslaget om boikott, skiver Dagen.

KFUM/KFUKs boikottaksjon mot Israel har sjokkert store deler av det kristne miljøet i Norge. Den kristne avisen Dagen går hardt i rette med boikottforslaget på lederplass. “Lederne i Norges KFUK-KFUM bedyrer at de er venner av Israel. Samtidig vil organisasjonen boikotte alle israelske varer. Det gir ingen troverdighet,” skriver avisen blant annet på lederplass. Også Den Kristne Ambassaden i Jerusalem stiller seg uforståelige til utspillet fra KFUM-KFUK.

“Jeg trodde hovedoppgaven for kristne organisasjoner var å “gå ut å gjøre alle folkeslag til mine disipler”, sier Dag Abrahamsen, som mener den kristne ungdomsorganisasjonen burde ha andre oppgaver å ta seg av enn å angripe den eneste virkelig demokratiske staten i Midt Østen, eksempelvis kunne jo organisasjonen se litt nærmere på situasjonen for de kristne i land som Egypt og Syria, eller hvilken holdning den palestinske organisasjonen Hamas, som styrer på Gazastripen, har til kristne.

Dersom hensikten har vært å hjelpe palestinerne mener han også at KFUM/KFUK bommer stygt.  Boikott av israelske varer rammer ofte palestinere, sodastream er et godt eksempel på det.

Dag Abrahamsen trøster seg med at boikottaksjoner har liten virkning. De kan like gjerne påvirke tilhengere av Israel til å bli mer bevisste på at det finnes mange gode israelske produkter i salg. “Importen av israelsk varer har aldri vært høyere, med fremveksten av en bærekraftig olje og energi sektor i Israel  tror vi at importen vil 4 dobles i løpet av 5 år,” sier Dag Abrahamsen.

“Økonomisk boikott av Israel har aldri vært norsk utenrikspolitikk og kommer aldri til å bli det,” sier han, og minner også om at det heller aldri har vært utenrikspolitikken til EU, og at det muslimske Tyrkia er Israel største handelspartner i Europa.

For øvrig er det ikke enkelt å boikotte Israel, heller ikke for KFUM/KFUK: