Finlands statsminister Jyrki Katainen er fast bestemt på å overhale sin økonomi, og fremholder Israels suksess som en "start -up" nasjon full av high-tech innovasjon som sin modell, skriver Ynet News. "Ren teknologi vil være en av våre viktigste klynger som vil bringe massevis av arbeidsplasser og skattepenger", sier han i intervju med Reuters. Landet er allerede ledende på biodrivstoff. Den finske statsministeren mener at fornybar energi blir viktigere i fremtiden, og at det må satses på høyteknologi. Israels suksess de siste to tiårene har i stor grad vært bygget på å koble venturekapital med skarpe unge mennesker som kommer ut av spesialiserte militære enheter med kompetanse innen telekommunikasjon, overvåking og teknologi, skriver Ynet News. Israel har brutt ny mark i Internett-sikkerhet , trådløs kommunikasjon og brikkedesign, og trukket til seg investeringer fra globale ledere som Intel. Israel har flere selskaper notert på Nasdaq-60 ved siste opptelling enn noe annet land utenfor USA bortsett fra Kina. Spurt om Finland er ute etter å oppnå noe lignende svarer både statsminister Katainen og hans sjefsrådgiver i kor: "Ja, det er mye som Israel", skriver Reuters. Finland har ikke det samme militære talentpool for sitt entreprenørskap, som Israel har. Men landet har reformert sine universiteter i de senere årene, beveger seg bort fra å utdanne for yrker som for eksempel jus, og fokusert mer på opplæring i ny teknologi, skriver Ynet News. "Universiteter er som magneter for folk med  entreprenørånd og venture kapitalister," sier Katainen.germanhouse.com.uaкухня под заказ киев

Finsk_statsministerFinlands statsminister Jyrki Katainen er fast bestemt på å overhale sin økonomi, og fremholder Israels suksess som en “start -up” nasjon full av high-tech innovasjon som sin modell, skriver Ynet News. “Ren teknologi vil være en av våre viktigste klynger som vil bringe massevis av arbeidsplasser og skattepenger”, sier han i intervju med Reuters. Landet er allerede ledende på biodrivstoff. Den finske statsministeren mener at fornybar energi blir viktigere i fremtiden, og at det må satses på høyteknologi.

Israels suksess de siste to tiårene har i stor grad vært bygget på å koble venturekapital med skarpe unge mennesker som kommer ut av spesialiserte militære enheter med kompetanse innen telekommunikasjon, overvåking og teknologi, skriver Ynet News.

Israel har brutt ny mark i Internett-sikkerhet , trådløs kommunikasjon og brikkedesign, og trukket til seg investeringer fra globale ledere som Intel. Israel har flere selskaper notert på Nasdaq-60 ved siste opptelling enn noe annet land utenfor USA bortsett fra Kina.

Spurt om Finland er ute etter å oppnå noe lignende svarer både statsminister Katainen og hans sjefsrådgiver i kor: “Ja, det er mye som Israel”, skriver Reuters.

Finland har ikke det samme militære talentpool for sitt entreprenørskap, som Israel har. Men landet har reformert sine universiteter i de senere årene, beveger seg bort fra å utdanne for yrker som for eksempel jus, og fokusert mer på opplæring i ny teknologi, skriver Ynet News. “Universiteter er som magneter for folk med  entreprenørånd og venture kapitalister,” sier Katainen.