Tysklands forbundskansler Angela Merkel gjorde det klinkende klart da hun i går holdt pressekonferanse i Jerusalem sammen med statsminister Benjamin Netanyahu at noen økonomisk boikott av Israel ikke er et alternativ for Tyskland. "Vi støtter ikke kravene om en boikott," sa hun. Den israelske statsministeren slo fast at boikott av israelske produkter verken er en moralsk eller effektiv måte å fremme en fredelig løsning av konflikten med palestinerne på. Tvert imot, mente han, og la til at Israel vil oppsøke andre markeder for sin teknologi dersom israelske firma blir boikottet i Europa. Under pressekonferansen ga Angela Merkel også uttrykk for støtte til det israelske kravet om at palestinerne må anerkjenne Israel som en jødisk stat. Når det gjaldt forhandlingene med Iran om landets atomprogram sa Merkel at det var ulike meninger, men under mottakelsen hos president Shimon Peres senere samme dagen var hun klinkende klar når det gjaldt Israels sikkerhetsbehov i forhold til Iran, skriver Israel Hayom. "Israels risiko er reell og ikke bare abstrakt. Iran har erklært at landet vil ødelegge Israel, og mens tonen har endret seg nylig, er handlingene for å bevise det fortsatt savnet," sa Merkel . Hun var klar på at Tyskland ikke vil tillate Iran å anskaffe seg atomvåpen, og dermed være en trussel mot både Israel, Europa og resten av verden. Angela Merkel fikk under mottakelsen hos den israelske presidenten utleverte presidentens medalje, som er den høyest prisen Israel utdeler til andre lands borgere. "I lys av Tysklands ansvar for de enorme lidelsene til det jødiske folket gjennom Holocaust er mottakelsen av denne æresprisen noe av et mirakel," sa den tyske forbundsministeren da hun takket. httpv://www.youtube.com/watch?v=Bn-ubUjoRxsgermanhouse.com.ua/офисная мебель киев

Merkel_NetanyahuTysklands forbundskansler Angela Merkel gjorde det klinkende klart da hun i går holdt pressekonferanse i Jerusalem sammen med statsminister Benjamin Netanyahu at noen økonomisk boikott av Israel ikke er et alternativ for Tyskland. “Vi støtter ikke kravene om en boikott,” sa hun. Den israelske statsministeren slo fast at boikott av israelske produkter verken er en moralsk eller effektiv måte å fremme en fredelig løsning av konflikten med palestinerne på. Tvert imot, mente han, og la til at Israel vil oppsøke andre markeder for sin teknologi dersom israelske firma blir boikottet i Europa.

Under pressekonferansen ga Angela Merkel også uttrykk for støtte til det israelske kravet om at palestinerne må anerkjenne Israel som en jødisk stat. Når det gjaldt forhandlingene med Iran om landets atomprogram sa Merkel at det var ulike meninger, men under mottakelsen hos president Shimon Peres senere samme dagen var hun klinkende klar når det gjaldt Israels sikkerhetsbehov i forhold til Iran, skriver Israel Hayom.

“Israels risiko er reell og ikke bare abstrakt. Iran har erklært at landet vil ødelegge Israel, og mens tonen har endret seg nylig, er handlingene for å bevise det fortsatt savnet,” sa Merkel . Hun var klar på at Tyskland ikke vil tillate Iran å anskaffe seg atomvåpen, og dermed være en trussel mot både Israel, Europa og resten av verden.

Angela Merkel fikk under mottakelsen hos den israelske presidenten utleverte presidentens medalje, som er den høyest prisen Israel utdeler til andre lands borgere. “I lys av Tysklands ansvar for de enorme lidelsene til det jødiske folket gjennom Holocaust er mottakelsen av denne æresprisen noe av et mirakel,” sa den tyske forbundsministeren da hun takket.