Israel har tatt et skritt nærmere å bli en naturgasseksportør etter at Australias Woodside Petroleum Ltd har inngått en avtale om en 25 prosent eierandel i det enorme Leviathan gassfeltet i det østlige Middelhavet, skriver Ynet News. Det australske selskapet som regnes som en leder i den blomstrende flytende naturgass (LNG) sektoren, undertegnet en foreløpig avtale forrige uke om å kjøpe en fjerdedel av Leviathan-feltet utenfor kysten av Israel for opp til 2550 millioner dollar. Leviathan anslås å inneholde om lag 19 billioner kubikkfot (540 milliarder kubikkmeter ) naturgass , nok til å forsyne hele Europa i over et år, skriver avisen. Feltet bygges ut av USA-baserte Noble Energy Corp, som vil forbli prosjektets hovedpartner med en andel på 30 prosent, mens de andre gruppene som er involvert, Israels Delek Group, Avner Oil Exploration og Ratio Oil Exploration, hver vil selge en firedel av sine eierandeler til Woodside. "Woodside er et av de ledende selskapene i verden i utviklingen av LNG-anlegg. Selskapet bringer med seg et vell av erfaring og vil være et betydelig løft for Leviathan partnerskap," heter det i en felles uttalelse fra Delek Drilling og Avner Oil Exploration. Woodside ser Leviathan prosjektet som en viktig del av sin strategi for å utvikle seg utenfor Australia. Det har også vurdert prosjekter i Myanmar og Irland, skriver Ynet News. Til tross for utsiktene til lukrativ gasseksport sier analytikere at Leviathan i utgangspunktet vil tjene Israels innenlandske marked. "Leviathan vil i utgangspunktet være utviklet som et innenlandsk gassprosjekt med brutto produksjon på 800 millioner kubikkfot per dag og første gass forventes i 2017," skriver Bernstein Research i et forskningsnotat. Når de innenlandske forsyningene er oppe og går vil Woodsides engasjement i prosjektet gjøre eksport mer sannsynlig, heter det i notatet.кухни на заказ киевшкафы купе

Israel_oljeIsrael har tatt et skritt nærmere å bli en naturgasseksportør etter at Australias Woodside Petroleum Ltd har inngått en avtale om en 25 prosent eierandel i det enorme Leviathan gassfeltet i det østlige Middelhavet, skriver Ynet News. Det australske selskapet som regnes som en leder i den blomstrende flytende naturgass (LNG) sektoren, undertegnet en foreløpig avtale forrige uke om å kjøpe en fjerdedel av Leviathan-feltet utenfor kysten av Israel for opp til 2550 millioner dollar. Leviathan anslås å inneholde om lag 19 billioner kubikkfot (540 milliarder kubikkmeter ) naturgass , nok til å forsyne hele Europa i over et år, skriver avisen.

Feltet bygges ut av USA-baserte Noble Energy Corp, som vil forbli prosjektets hovedpartner med en andel på 30 prosent, mens de andre gruppene som er involvert, Israels Delek Group, Avner Oil Exploration og Ratio Oil Exploration, hver vil selge en firedel av sine eierandeler til Woodside.

“Woodside er et av de ledende selskapene i verden i utviklingen av LNG-anlegg. Selskapet bringer med seg et vell av erfaring og vil være et betydelig løft for Leviathan partnerskap,” heter det i en felles uttalelse fra Delek Drilling og Avner Oil Exploration.

Woodside ser Leviathan prosjektet som en viktig del av sin strategi for å utvikle seg utenfor Australia. Det har også vurdert prosjekter i Myanmar og Irland, skriver Ynet News.

Til tross for utsiktene til lukrativ gasseksport sier analytikere at Leviathan i utgangspunktet vil tjene Israels innenlandske marked. “Leviathan vil i utgangspunktet være utviklet som et innenlandsk gassprosjekt med brutto produksjon på 800 millioner kubikkfot per dag og første gass forventes i 2017,” skriver Bernstein Research i et forskningsnotat. Når de innenlandske forsyningene er oppe og går vil Woodsides engasjement i prosjektet gjøre eksport mer sannsynlig, heter det i notatet.