Finansdepartementets boikottflause til tross. Leder i Norsk-Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen, mener at det har skjedd en forventet positiv utvikling mellom Israel og Norge de siste månedene. For første gang i historien besøkte et medlem av den danske kongefamilien Israel i fjor høst. Den danske kronprins Fredrik var på et kort besøk til Jerusalem, der han deltok i en minnekonsert i forbindelse med 70årsdagen for redningen av de danske jødene under sist verdenskrig. Nå håper Abrahamsen at også en representant for det norske kongehuset vil besøke Israel. "Det er veldig positivt at den norske statsministeren Erna Solberg nå planlegger å besøke Israel. Det neste bør være at noen representanter fra vårt kongehus reiser til Israel. Så langt jeg kjenner til har det aldri skjedd tidligere", sier Abrahamsen til Dagen. Det har han nesten rett i. Før besøket fra kronprins Fredrik var det gått nesten tusen år siden en nordisk konge, eller kommende konge, besøkte Jerusalem sist, i følge nettstedet til det mosaiske trossamfunnet i Danmark, Mosaiske.dk. Den siste var den norske kong Sigurd Jorssalfar ( "Jerusalem-farer" ), som besøkte byen på slutten av sin regjeringstid (1103-1130) . Den danske kong Erik Ejegod var på vei mot Jerusalem på pilegrimsferd, men døde på Kypros i 1103, og nådde aldri frem til den hellige byen. Dag Abrahamsen mener at det politiske skiftet i Norge har medført en endret politikk overfor Israel. "Det står dessuten i regjeringserklæringen at Norge skal føre en mer balansert Midtøsten-politikk. Denne utviklingen er også registrert i Israel", sier Dag Abrahamsen til Dagen. "Det er flere norske utdanningsinstitusjoner som er ferd med å starte samarbeid med slike institusjoner i Israel. I tillegg vokser det fram et betydelig antall prosjekter innenfor olje- og energisektoren mellom Israel og Norge. Det er også flere norske forvaltningsmiljøer som vurderer å etablere fond for investeringer i Israel", sier Dag Abrahamsen til Dagen.мебель на кухнюмебель на заказ в киеве

Dag_Abrahamsen2Finansdepartementets boikottflause til tross. Leder i Norsk-Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen, mener at det har skjedd en forventet positiv utvikling mellom Israel og Norge de siste månedene. For første gang i historien besøkte et medlem av den danske kongefamilien Israel i fjor høst. Den danske kronprins Fredrik var på et kort besøk til Jerusalem, der han deltok i en minnekonsert i forbindelse med 70årsdagen for redningen av de danske jødene under sist verdenskrig. Nå håper Abrahamsen at også en representant for det norske kongehuset vil besøke Israel.

“Det er veldig positivt at den norske statsministeren Erna Solberg nå planlegger å besøke Israel. Det neste bør være at noen representanter fra vårt kongehus reiser til Israel. Så langt jeg kjenner til har det aldri skjedd tidligere”, sier Abrahamsen til Dagen.

Det har han nesten rett i. Før besøket fra kronprins Fredrik var det gått nesten tusen år siden en nordisk konge, eller kommende konge, besøkte Jerusalem sist, i følge nettstedet til det mosaiske trossamfunnet i Danmark, Mosaiske.dk. Den siste var den norske kong Sigurd Jorssalfar ( “Jerusalem-farer” ), som besøkte byen på slutten av sin regjeringstid (1103-1130) . Den danske kong Erik Ejegod var på vei mot Jerusalem på pilegrimsferd, men døde på Kypros i 1103, og nådde aldri frem til den hellige byen.

Dag Abrahamsen mener at det politiske skiftet i Norge har medført en endret politikk overfor Israel. “Det står dessuten i regjeringserklæringen at Norge skal føre en mer balansert Midtøsten-politikk. Denne utviklingen er også registrert i Israel”, sier Dag Abrahamsen til Dagen.

“Det er flere norske utdanningsinstitusjoner som er ferd med å starte samarbeid med slike institusjoner i Israel. I tillegg vokser det fram et betydelig antall prosjekter innenfor olje- og energisektoren mellom Israel og Norge. Det er også flere norske forvaltningsmiljøer som vurderer å etablere fond for investeringer i Israel”, sier Dag Abrahamsen til Dagen.