Norsk Tipping tilbyr i mars sine nære samarbeidspartnere gruppetur til Israel, skriver Miff.no. Generalsekretær Conrad Myrland i Med Israel for Fred håper at det kan varsle om en ny tid, hvor det er grønt lys for bilateralt samarbeid med Israel helt fra toppen. Gruppeturen tilbys for Norsk Tippings kommisjonærer  i perioden fra 18. til 24. mars, og deltakerne vil få besøke Tel Aviv, Jaffa, Dødehavet, Masada og Jerusalem. Deltakerne skal også besøke Betlehem som kontrolleres av de palestinske selvstyremyndighetene, skriver Miff.no. I presentasjonen av turen skriver Norsk Tipping: "Vi besøker et lite, men helt spesielt land! Israel ligger i den subtropiske klimasonen og har variert natur. Som land og folk har Israel en historie helt tilbake til oldtiden. Den moderne staten Israel ble opprettet i 1948. Det bor ca 8 millioner i landet. Israel har en sammensatt befolkning knyttet til den politiske utviklingen i landet. Tre fjerdedeler er jøder og en fjerdedel arabere. Israel er verdens eneste jødiske stat.” Første hele dag på turen får deltakerne tilbringe i Tel Aviv og Jaffa. “Tel Aviv er kalt Israels New York og er kåret til en av de beste utelivsbyene i verden,” heter det i programmet. Andre dag går turen til Dødehavet og Masada, som presenteres som den private festningen til Herodes. “Senere ble dette stedet base for en gruppe jøder som gjorde opprør mot de romerske okkupantene av Israel.” Tredje dag får kommisjonærene presentasjon av spillselskapene Mifal Hapais Israel National Lottery og TOTO (The Israel Sports Betting Board) i Jerusalem. Den faglige utvekslingen følges av besøk i Yad Vashem, Oljeberget og Getsemane. Fjerde dag står historiske minner i fokus, i Jerusalems gamleby og Betlehem. Femte dag går turen til Israel Museum, “som er rangert som et av verdens beste kunst- og arkeologiske museer”. Norsk Tipping arrangerer flere slike turer for sine kommisjonærer hvert år. Ifølge invitasjonen går det turer både til England og Spania i 2014, skriver Miff.no. “Formålet med våre kommisjonær-turer er å invitere kommisjonærer og lokalinnehavere (Multix og Belago) på tur med faglig, opplevelsesrikt og sosialt samvær, hvor vi bygger relasjoner mellom selskapet og kommisjonærene,” heter det i invitasjonen. Norsk Tipping AS er et heleid statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. I oktober kom det en ny politisk ledelse i departementet, blant annet med statssekretær Knut Olav Åmås. I 2009, da han var debattredaktør i Aftenposten, skrev han: “[Det er] bemerkelsesverdig lite kultursamarbeid og akademisk utveksling [med Israel]. Norsk kultur-, forsknings- og utdanningspolitikk bør få som mål å utvide kontakten med israelske kunstnere og akademikere kraftig.”mebel-stars.kiev.ua/okna-terminus.com/

Norsk_Tipping2Norsk Tipping tilbyr i mars sine nære samarbeidspartnere gruppetur til Israel, skriver Miff.no. Generalsekretær Conrad Myrland i Med Israel for Fred håper at det kan varsle om en ny tid, hvor det er grønt lys for bilateralt samarbeid med Israel helt fra toppen. Gruppeturen tilbys for Norsk Tippings kommisjonærer  i perioden fra 18. til 24. mars, og deltakerne vil få besøke Tel Aviv, Jaffa, Dødehavet, Masada og Jerusalem. Deltakerne skal også besøke Betlehem som kontrolleres av de palestinske selvstyremyndighetene, skriver Miff.no.

I presentasjonen av turen skriver Norsk Tipping: “Vi besøker et lite, men helt spesielt land! Israel ligger i den subtropiske klimasonen og har variert natur. Som land og folk har Israel en historie helt tilbake til oldtiden. Den moderne staten Israel ble opprettet i 1948. Det bor ca 8 millioner i landet. Israel har en sammensatt befolkning knyttet til den politiske utviklingen i landet. Tre fjerdedeler er jøder og en fjerdedel arabere. Israel er verdens eneste jødiske stat.”

Første hele dag på turen får deltakerne tilbringe i Tel Aviv og Jaffa. “Tel Aviv er kalt Israels New York og er kåret til en av de beste utelivsbyene i verden,” heter det i programmet.

Andre dag går turen til Dødehavet og Masada, som presenteres som den private festningen til Herodes. “Senere ble dette stedet base for en gruppe jøder som gjorde opprør mot de romerske okkupantene av Israel.”

Tredje dag får kommisjonærene presentasjon av spillselskapene Mifal Hapais Israel National Lottery og TOTO (The Israel Sports Betting Board) i Jerusalem. Den faglige utvekslingen følges av besøk i Yad Vashem, Oljeberget og Getsemane.

Fjerde dag står historiske minner i fokus, i Jerusalems gamleby og Betlehem. Femte dag går turen til Israel Museum, “som er rangert som et av verdens beste kunst- og arkeologiske museer”.

Norsk Tipping arrangerer flere slike turer for sine kommisjonærer hvert år. Ifølge invitasjonen går det turer både til England og Spania i 2014, skriver Miff.no.

“Formålet med våre kommisjonær-turer er å invitere kommisjonærer og lokalinnehavere (Multix og Belago) på tur med faglig, opplevelsesrikt og sosialt samvær, hvor vi bygger relasjoner mellom selskapet og kommisjonærene,” heter det i invitasjonen.

Norsk Tipping AS er et heleid statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. I oktober kom det en ny politisk ledelse i departementet, blant annet med statssekretær Knut Olav Åmås. I 2009, da han var debattredaktør i Aftenposten, skrev han: “[Det er] bemerkelsesverdig lite kultursamarbeid og akademisk utveksling [med Israel]. Norsk kultur-, forsknings- og utdanningspolitikk bør få som mål å utvide kontakten med israelske kunstnere og akademikere kraftig.”