"Som en lovgivende forsamling som vedtar miljølover må Knesset praktisere hva det forkynner", sa presidenten i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset, Yoel Edelstein, da han nylig introduserte det nye "Grønt Knesset"-prosjektet, som er ment å gjøre den israelske nasjonalforsamlingen til "den grønneste" i verden. Prosjektet krever betydelige økonomiske investeringer, men presidenten mener at det vil bære frukter og gi tilbake investeringene, i tillegg til at det vil signalisere er positiv miljøpolitikk til hele samfunnet. Prosjektet vil bestå av en rekke aktiviteter. Blant annet  vil ansatte i Knesset bli undervist i miljø og oppmuntret til å delta aktivt i aktiviteter knyttet til miljø. Den første fasen vil gå over to år og inneholde av 13 tiltak med fokus på energi og vann, skriver Ynet News. Blant annet vil denne fasen inkludere bygging av et 4500 kvadratmeter solenergifelt for produksjon av elektrisitet til parlamentsbygningen fra fornybar energi. Hundrevis av gamle "energisløsende" lyspærer vil bli erstattet med LED pærer, som bruker langt mindre energi. Air condition systemer vil bli erstattet med et energisenter. Alle datamaskinene vil automatisk bli stengt ned på slutten av arbeidsdagen., og man vil måle mengden av vann som brukes til vanning i Knesset og vedta en mer økonomisk vannforbruksmodell.    Rundt 2 millioner dollar vil bli brukt til å gjennomføre disse prosjektene, samtidig som man regner med å spare 430 000 dollar i året etter fem år i form av mindre bruk av vann og energi. Denne summen vil bli overført til et "grønt fond" som skal brukes til å videreføre miljøprosjektet. Alle de godkjente prosjektene har blitt funnet å være økonomisk gjennomførbare, skriver Ynet News. Ynet New bemerker for øvrig at Knesset allerede har vedtatt å følge en miljøbevisst praksis. Knessetansatte resirkulerer papir og flasker og prøver så mye som mulig for å unngå å skrive ut dokumenter. Når de gjør det skriver de ut på begge sidene av arkene. Og de ansatte er generelt oppmuntret til å spare strøm. "I en tid da kontoret mitt fører en miljørevolusjon i industrien og i beboernes hjem, må symbolet på landet bli et ledende element i den grønne revolusjonen, fordi det er Knessets plikt å beskytte de neste generasjoner, og å beskytte miljøet er måten å gjøre det på," sa den israelske miljøvernministeren Amir Peretz under den offisielle åpningen av prosjektet, skriver Ynet News. Energi- og vannminister Silvan Shalom sier at  "Grønt Knesset"-prosjektet vil være en kilde til stolthet for Israel og vil inspirere andre land. "Oppmuntring til energieffektivitet, lagring av elektrisitet og stimulering til bruk av naturgass og fornybar energi vil redusere forurensning, bevare miljøet og spare mye penger," sier han.my-mebel.net/homemagazin.com.ua/

Knesset“Som en lovgivende forsamling som vedtar miljølover må Knesset praktisere hva det forkynner”, sa presidenten i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset, Yoel Edelstein, da han nylig introduserte det nye “Grønt Knesset”-prosjektet, som er ment å gjøre den israelske nasjonalforsamlingen til “den grønneste” i verden. Prosjektet krever betydelige økonomiske investeringer, men presidenten mener at det vil bære frukter og gi tilbake investeringene, i tillegg til at det vil signalisere er positiv miljøpolitikk til hele samfunnet.

Prosjektet vil bestå av en rekke aktiviteter. Blant annet  vil ansatte i Knesset bli undervist i miljø og oppmuntret til å delta aktivt i aktiviteter knyttet til miljø. Den første fasen vil gå over to år og inneholde av 13 tiltak med fokus på energi og vann, skriver Ynet News.

Blant annet vil denne fasen inkludere bygging av et 4500 kvadratmeter solenergifelt for produksjon av elektrisitet til parlamentsbygningen fra fornybar energi. Hundrevis av gamle “energisløsende” lyspærer vil bli erstattet med LED pærer, som bruker langt mindre energi. Air condition systemer vil bli erstattet med et energisenter. Alle datamaskinene vil automatisk bli stengt ned på slutten av arbeidsdagen., og man vil måle mengden av vann som brukes til vanning i Knesset og vedta en mer økonomisk vannforbruksmodell.    Rundt 2 millioner dollar vil bli brukt til å gjennomføre disse prosjektene, samtidig som man regner med å spare 430 000 dollar i året etter fem år i form av mindre bruk av vann og energi. Denne summen vil bli overført til et “grønt fond” som skal brukes til å videreføre miljøprosjektet.

Alle de godkjente prosjektene har blitt funnet å være økonomisk gjennomførbare, skriver Ynet News.

Ynet New bemerker for øvrig at Knesset allerede har vedtatt å følge en miljøbevisst praksis. Knessetansatte resirkulerer papir og flasker og prøver så mye som mulig for å unngå å skrive ut dokumenter. Når de gjør det skriver de ut på begge sidene av arkene. Og de ansatte er generelt oppmuntret til å spare strøm.

“I en tid da kontoret mitt fører en miljørevolusjon i industrien og i beboernes hjem, må symbolet på landet bli et ledende element i den grønne revolusjonen, fordi det er Knessets plikt å beskytte de neste generasjoner, og å beskytte miljøet er måten å gjøre det på,” sa den israelske miljøvernministeren Amir Peretz under den offisielle åpningen av prosjektet, skriver Ynet News.

Energi- og vannminister Silvan Shalom sier at  “Grønt Knesset”-prosjektet vil være en kilde til stolthet for Israel og vil inspirere andre land. “Oppmuntring til energieffektivitet, lagring av elektrisitet og stimulering til bruk av naturgass og fornybar energi vil redusere forurensning, bevare miljøet og spare mye penger,” sier han.