Det israelske firmaet Given Imaging har oppfunnet et lite kamera i en pille som man kan svelge og deretter se hva som skjer i tarmen. På den måten kan man spare blant annet potensielle kreftpasienter for en tungvint og svært ubehagelig undersøkelse med gastroskopi. Firmaet har nå fått de amerikanske helsemyndighetenes tillatelse til å introdusere oppfinnelsen i USA. Israel Innovasjon News skriver at enkelte studier viser at så mange som 50% av amerikanere over 50 år unnlater å la seg kontrollere for mulig tarmkreft på grunn av metodens ubehagelige natur, skriver Israel National News. Tykktarmkreft oppdages ofte så sent at det er for sent å redde pasientene. Med den nye metoden utviklet av Given Imaging håper man at langt flere pasienter som føler at de har tarmproblemer vil la seg undersøke, og at langt flere kreftsvulster dermed vil bli oppdaget før det er forekommet spredning, slik at langt flere kreftpasienter vil overleve. Kapselen inneholder et mini-videokamera, lyskilde, batterier, radio og antenne, som gjør det mulig for legene å se i spiserøret, tarmen og områdene i tynntarmen. Slik virker systemet: httpv://www.youtube.com/watch?v=Bcfc73z_yqAвстраиваемые сейфыwww.dmi.com.ua

PilleDet israelske firmaet Given Imaging har oppfunnet et lite kamera i en pille som man kan svelge og deretter se hva som skjer i tarmen. På den måten kan man spare blant annet potensielle kreftpasienter for en tungvint og svært ubehagelig undersøkelse med gastroskopi. Firmaet har nå fått de amerikanske helsemyndighetenes tillatelse til å introdusere oppfinnelsen i USA. Israel Innovasjon News skriver at enkelte studier viser at så mange som 50% av amerikanere over 50 år unnlater å la seg kontrollere for mulig tarmkreft på grunn av metodens ubehagelige natur, skriver Israel National News.

Tykktarmkreft oppdages ofte så sent at det er for sent å redde pasientene.

Med den nye metoden utviklet av Given Imaging håper man at langt flere pasienter som føler at de har tarmproblemer vil la seg undersøke, og at langt flere kreftsvulster dermed vil bli oppdaget før det er forekommet spredning, slik at langt flere kreftpasienter vil overleve.

Kapselen inneholder et mini-videokamera, lyskilde, batterier, radio og antenne, som gjør det mulig for legene å se i spiserøret, tarmen og områdene i tynntarmen.

Slik virker systemet: