Mandag 18. og tirsdag 19.november står Norsk Israelsk Handelskammer, Greater Stavanger og den israelske ambassaden for en større olje-og energikonferanse i Stavanger, der blant annet Norges tidligere olje- og engergiminister, Ola Borten Moe, er foredragsholder. Konferansen, Israel Energy Conferance, presenterer samarbeidsmuligheter mellom de to land innen  petroleumsindustrien, og er et de største og viktigste arrangementene i handelskammerets historie. Blant foredragsholderne Niv Morag, som er Business Development Manager i  The Israel Export & International Cooperation Institute, og Alexander Varshavsky, som har ansvaret for petroleumsvirksomhet i Ministry of National Infrastructures, Norge er verdensledende i energiteknologi. Siden oppdagelsen av Nordsjøoljen på slutten av 1960-tallet har den norske olje-og gassindustrien utviklet konkurransedyktige høykvalitetsprodukter og tjenester i et av de mest krevende olje- og gassprovinser i verden, den norske kontinentalsokkelen. Israel er i spissen når det gjelder utvikling innen teknologi og innovasjon, rangert først i verden i antall nyetableringer per innbygger, og tredje i antall patenter per hode. Israel har blitt en av de ledende aktørene i verden av høyteknologi innovasjon, og tiltrekker seg internasjonale giganter. De store funnene av gass offshore utenfor kysten av Israel har etablert et behov i Israel for å tilegne seg utenlandsk kunnskap og teknologi. I tillegg er det også en økende interesse i den israelske industrien for å presentere sine innovative teknologier i energisektoren. Konferansearrangørene mener at denne unike situasjonen baner vei både for omfattende involvering av norske selskaper i Israel, og for tilføring av israelsk teknologi til den norske energisektoren. Det er håp om at denne viktige konferansen vil bidra til begge deler. Her er programmet for konferansen.  www.homemagazin.com.ua/nl.ua/

StavangerMandag 18. og tirsdag 19.november står Norsk Israelsk Handelskammer, Greater Stavanger og den israelske ambassaden for en større olje-og energikonferanse i Stavanger, der blant annet Norges tidligere olje- og engergiminister, Ola Borten Moe, er foredragsholder. Konferansen, Israel Energy Conferance, presenterer samarbeidsmuligheter mellom de to land innen  petroleumsindustrien, og er et de største og viktigste arrangementene i handelskammerets historie.

Blant foredragsholderne Niv Morag, som er Business Development Manager i  The Israel Export & International Cooperation Institute, og Alexander Varshavsky, som har ansvaret for petroleumsvirksomhet i Ministry of National Infrastructures,

Norge er verdensledende i energiteknologi. Siden oppdagelsen av Nordsjøoljen på slutten av 1960-tallet har den norske olje-og gassindustrien utviklet konkurransedyktige høykvalitetsprodukter og tjenester i et av de mest krevende olje- og gassprovinser i verden, den norske kontinentalsokkelen.

Israel er i spissen når det gjelder utvikling innen teknologi og innovasjon, rangert først i verden i antall nyetableringer per innbygger, og tredje i antall patenter per hode. Israel har blitt en av de ledende aktørene i verden av høyteknologi innovasjon, og tiltrekker seg internasjonale giganter.

De store funnene av gass offshore utenfor kysten av Israel har etablert et behov i Israel for å tilegne seg utenlandsk kunnskap og teknologi. I tillegg er det også en økende interesse i den israelske industrien for å presentere sine innovative teknologier i energisektoren.

Konferansearrangørene mener at denne unike situasjonen baner vei både for omfattende involvering av norske selskaper i Israel, og for tilføring av israelsk teknologi til den norske energisektoren. Det er håp om at denne viktige konferansen vil bidra til begge deler.

Her er programmet for konferansen.