Norsk Folkehjelp, Fagforbundet og Palestinakomiteen har  gjennomført en kampanje mot G4S fordi sikkerhetsselskapet leverer tjenester til Israel. At G4S er inne i diktaturer og land med grove menneskerettighetsbrudd er ikke like interessant for de norske provokatørene, skriver miff.no.  Kampanjen førte til at Universitetet i Oslo avviste et anbud fra vekterselskapet fordi det har virksomhet i okkuperte områder på Vestbredden. Men nå har universitet fått en kraftig smekk over fingrene. Boikotten av det multinasjonalt britisk sikkerhetsselskap viser seg å være ulovlig. Vekterselskapet G4S sendte en klage på Universitetet i Oslo til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA), og har nå fått medhold, skriver VG. Klagen ble begrunnet med at den norske delen av selskapet ikke skal måtte stå til rette for hva søsterselskapet i Israel foretar seg. Dette fikk det medhold i. Avgjørelsen er prinsipielt viktig for G4S, sier selskapets landssjef i Norge, Vidar Berg, til VG. "KOFA er helt enige med oss i vår vurdering om at G4S i Norge ikke skal vurderes ut ifra hva en virksomhet i et søsterselskap i Israel foretar seg," konstater han. Ifølge universitetsavisa Uniforum førte en aksjon fra blant andre Studentparlamentet og Palestinakomiteen i fjor høst til at UiO sa opp kontrakten med G4S før tiden og utlyste et nytt anbud om vakttjenester. Da G4S leverte sitt anbud, ble det utelukket fra anbudsrunden fordi UiO-ledelsen mente det ikke oppfylte de etiske retningslinjene til universitetet. Nå viser det seg altså at det er UiO som ikke oppfyller retningslinjene for rettferdig konkurranse. De to selskapene som var med i siste runde av anbudskonkurransen var NOKAS og Securitas. Nå må altså UiO også ta med G4S i vurderingen, skriver VG.

Universitetet_OsloNorsk Folkehjelp, Fagforbundet og Palestinakomiteen har  gjennomført en kampanje mot G4S fordi sikkerhetsselskapet leverer tjenester til Israel. At G4S er inne i diktaturer og land med grove menneskerettighetsbrudd er ikke like interessant for de norske provokatørene, skriver miff.no.  Kampanjen førte til at Universitetet i Oslo avviste et anbud fra vekterselskapet fordi det har virksomhet i okkuperte områder på Vestbredden. Men nå har universitet fått en kraftig smekk over fingrene. Boikotten av det multinasjonalt britisk sikkerhetsselskap viser seg å være ulovlig.

Vekterselskapet G4S sendte en klage på Universitetet i Oslo til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA), og har nå fått medhold, skriver VG. Klagen ble begrunnet med at den norske delen av selskapet ikke skal måtte stå til rette for hva søsterselskapet i Israel foretar seg. Dette fikk det medhold i.

Avgjørelsen er prinsipielt viktig for G4S, sier selskapets landssjef i Norge, Vidar Berg, til VG. “KOFA er helt enige med oss i vår vurdering om at G4S i Norge ikke skal vurderes ut ifra hva en virksomhet i et søsterselskap i Israel foretar seg,” konstater han.

Ifølge universitetsavisa Uniforum førte en aksjon fra blant andre Studentparlamentet og Palestinakomiteen i fjor høst til at UiO sa opp kontrakten med G4S før tiden og utlyste et nytt anbud om vakttjenester. Da G4S leverte sitt anbud, ble det utelukket fra anbudsrunden fordi UiO-ledelsen mente det ikke oppfylte de etiske retningslinjene til universitetet. Nå viser det seg altså at det er UiO som ikke oppfyller retningslinjene for rettferdig konkurranse.

De to selskapene som var med i siste runde av anbudskonkurransen var NOKAS og Securitas. Nå må altså UiO også ta med G4S i vurderingen, skriver VG.