Mer enn 30 nobelprisvinnere planlegger å besøke Israel i løpet av sommeren 2014 for å delta på den første "Science and Technology for the Future"-konferansen, den første konferansen i sitt slag i verden, melder Israel Hayom. Bak initiativet står det israelske utenriksdepartementet og det israelske vitenskaps- og teknologidepartementet. Hensikten er å befeste Israels ledende rolle i verden når det gjelder vitenskap og teknologi. Arrangørene sier at 33 nobelprisvinnere sannsynlig vil delta på konferansen, som etter planen skal holdes i Jerusalem og Tel Aviv. Konferansedeltakerne vil også besøke Israels ulike universiteter og ha møter med studenter og spirende israelske forskere, skriver Israel Hayom. "Dette vil være den første konferansen i sitt slag," sier dr. Roger Kornberg (bilde), som leder arrangementets styringsgruppe. "Det vil delta et stort antall nobelprisvinnere som vil presentere cutting-edge forskning innen sitt felt for publikum. Denne konferansen vil gagne Israel sterkt og den vil presentere Israel som et instrumentalt og støttende sted for slik aktivitet," sier han. Kornberg, en jødisk-amerikansk biokjemiker og professor i strukturell biologi, ble tildelt Nobelprisen i kjemi i 2006 og skal lede komiteen sammen med Eduardo Bigio, en leder av det latinamerikanske jødiske samfunnet som immigrerte til Israel for ca. ti år siden. "Ideen er å holde en konferanse som skal prise Israels prestasjoner innen vitenskap og teknologi og presentere for verden det aller beste vi har å tilby, i håp om å legge til rette for fremtidig suksess på et globalt nivå," sier Bigio til Israel Hayom. "De 33 Nobelprisvinnerne vi har kontaktet har omfavnet ideen og sagt at de vil delta på konferansen, og jeg vet at minst 15 av dem  allerede har bekreftet sin ankomst," sier Kornberg. "Vi har invitert ledende forskere fra Israel til å delta på konferansen, og vi har tenkt å invitere de globale mediene også. Konferansen vil også inneholde seniordelegater fra finanssektoren. Israel er i fokus under denne konferansen og jeg er sikker på at når den er slutt vil deltakerne bli gode ambassadører for Israel," sier Eduardo Bigio. "Dette er en ekstraordinær konferanse fordi den blir organisert av nobelprisvinnere. Det er enestående at så mange nobelprisvinnere kommer sammen for å diskutere saker som gjelder fremtiden til menneskeheten," legger han til.

KronbergMer enn 30 nobelprisvinnere planlegger å besøke Israel i løpet av sommeren 2014 for å delta på den første “Science and Technology for the Future”-konferansen, den første konferansen i sitt slag i verden, melder Israel Hayom. Bak initiativet står det israelske utenriksdepartementet og det israelske vitenskaps- og teknologidepartementet. Hensikten er å befeste Israels ledende rolle i verden når det gjelder vitenskap og teknologi. Arrangørene sier at 33 nobelprisvinnere sannsynlig vil delta på konferansen, som etter planen skal holdes i Jerusalem og Tel Aviv.

Konferansedeltakerne vil også besøke Israels ulike universiteter og ha møter med studenter og spirende israelske forskere, skriver Israel Hayom.

“Dette vil være den første konferansen i sitt slag,” sier dr. Roger Kornberg (bilde), som leder arrangementets styringsgruppe. “Det vil delta et stort antall nobelprisvinnere som vil presentere cutting-edge forskning innen sitt felt for publikum. Denne konferansen vil gagne Israel sterkt og den vil presentere Israel som et instrumentalt og støttende sted for slik aktivitet,” sier han.

Kornberg, en jødisk-amerikansk biokjemiker og professor i strukturell biologi, ble tildelt Nobelprisen i kjemi i 2006 og skal lede komiteen sammen med Eduardo Bigio, en leder av det latinamerikanske jødiske samfunnet som immigrerte til Israel for ca. ti år siden.

“Ideen er å holde en konferanse som skal prise Israels prestasjoner innen vitenskap og teknologi og presentere for verden det aller beste vi har å tilby, i håp om å legge til rette for fremtidig suksess på et globalt nivå,” sier Bigio til Israel Hayom.

“De 33 Nobelprisvinnerne vi har kontaktet har omfavnet ideen og sagt at de vil delta på konferansen, og jeg vet at minst 15 av dem  allerede har bekreftet sin ankomst,” sier Kornberg.

“Vi har invitert ledende forskere fra Israel til å delta på konferansen, og vi har tenkt å invitere de globale mediene også. Konferansen vil også inneholde seniordelegater fra finanssektoren. Israel er i fokus under denne konferansen og jeg er sikker på at når den er slutt vil deltakerne bli gode ambassadører for Israel,” sier Eduardo Bigio.

“Dette er en ekstraordinær konferanse fordi den blir organisert av nobelprisvinnere. Det er enestående at så mange nobelprisvinnere kommer sammen for å diskutere saker som gjelder fremtiden til menneskeheten,” legger han til.