Likestillingen er kommet langt også i Israel. Nå får landet sin første kvinnelige sentralbanksjef. Søndag besluttet statsminister Netanyahu og finansminister Yair Lapid å oppnevne dr. Karnit Flug som den neste offisielle sjefen for Bank of Israel, etter at hun allerede har vikariert i stillingen. Avgjørelsen ble kunngjort mandag. "Vi ble imponert av dr. Flugs prestasjoner i de siste månedene, og vi er sikker på at hun vil hjelpe oss til å oppnå ytterlige prestasjoner fra den israelske sentralbanken," sier de to statsrådene. Dr. Karnit Flug sier til Jerusalem Online at hun er takknemlig overfor statsministeren og finansministeren for utnevnelsen av henne. "Det er betydelige utfordringer fremover for banken og den israelske økonomien," sier hun, og legger til at hun forventer fullt samarbeid fra sitt profesjonelle team av medarbeidere og andre aktører for å møte disse utfordringene. Karnit Flug er 55 år gammel. Hun begynte å jobbe i forskningsavdelingen i Bank of Israel i 1988, etter å ha jobbet i det internasjonale pengefondet som økonom i fire år. Mellom årene 1994 og1996 arbeidet hun ved Inter-American Development Bank som forsker, før hun i 1997 kom tilbake til Bank of Israel og ble utnevnt til nestleder i forskningsavdelingen. I 2001 ble hun utnevnt til leder av forskningsavdelingen og medlem av ledelsen i banken. I juli 2011 ble hun utnevnt til visesentralbanksjef, og i juli 2013, da sentralbanksjef Stanley Fischer nådde pensjonsalderen for stillingen, måtte hun derfor overta funksjonen som midlertidig sentralbanksjef inntil det kunne utnevnes en ny sentralbanksjef. Hennes navn ble tidlig nevnt av statsråd Yair Lapid som en kandidat til stillingen, men ble avvist av statsminister Netanyahu som hevdet at han ikke er enig med hennes økonomisk politikk. Etter et par mislykkede forsøk på utnevnelser av personer som trakk seg fra den innflytelsesrike stillingen før de fikk begynt i jobben, skal imidlertid statsministeren ha endret mening, skal vi tro Jerusalem Online. For Karnit Flug blir den nye jobben som "å hoppe etter Wirkola". Den avgående sentralbanksjefen Stanley Fischer ble regnet som en av verdens dyktigste. I fjor var han med på Global Finance Magazines liste over verdens ti beste sentralbanksjefer, og var rangert som nummer seks, skrev Ynet News. Det var tredje året på rad at Fischer blir vurdert som en av verdens ti dyktigste sentralbanksjefer av Global Finance Magazine. Det israelske forretningsbladet Globes utnevnte i 2010 Stanley Fischer til ”årets person innen økonomi”. Han ble også valgt som verdens beste sentralbanksjef for 2010 av Euromoney Magazine. Men i år fyller han 67 år, og skuten er nå overlatt til den kvinnelige økonomen Karnit Flug. httpv://www.youtube.com/watch?v=HR90usZP5q4 Dette mener hun om Israels fremtid: httpv://www.youtube.com/watch?v=O6RF21yBBSA

Karnit_FlugLikestillingen er kommet langt også i Israel. Nå får landet sin første kvinnelige sentralbanksjef. Søndag besluttet statsminister Netanyahu og finansminister Yair Lapid å oppnevne dr. Karnit Flug som den neste offisielle sjefen for Bank of Israel, etter at hun allerede har vikariert i stillingen. Avgjørelsen ble kunngjort mandag. “Vi ble imponert av dr. Flugs prestasjoner i de siste månedene, og vi er sikker på at hun vil hjelpe oss til å oppnå ytterlige prestasjoner fra den israelske sentralbanken,” sier de to statsrådene.

Dr. Karnit Flug sier til Jerusalem Online at hun er takknemlig overfor statsministeren og finansministeren for utnevnelsen av henne. “Det er betydelige utfordringer fremover for banken og den israelske økonomien,” sier hun, og legger til at hun forventer fullt samarbeid fra sitt profesjonelle team av medarbeidere og andre aktører for å møte disse utfordringene.

Karnit Flug er 55 år gammel. Hun begynte å jobbe i forskningsavdelingen i Bank of Israel i 1988, etter å ha jobbet i det internasjonale pengefondet som økonom i fire år. Mellom årene 1994 og1996 arbeidet hun ved Inter-American Development Bank som forsker, før hun i 1997 kom tilbake til Bank of Israel og ble utnevnt til nestleder i forskningsavdelingen. I 2001 ble hun utnevnt til leder av forskningsavdelingen og medlem av ledelsen i banken. I juli 2011 ble hun utnevnt til visesentralbanksjef, og i juli 2013, da sentralbanksjef Stanley Fischer nådde pensjonsalderen for stillingen, måtte hun derfor overta funksjonen som midlertidig sentralbanksjef inntil det kunne utnevnes en ny sentralbanksjef.

Hennes navn ble tidlig nevnt av statsråd Yair Lapid som en kandidat til stillingen, men ble avvist av statsminister Netanyahu som hevdet at han ikke er enig med hennes økonomisk politikk. Etter et par mislykkede forsøk på utnevnelser av personer som trakk seg fra den innflytelsesrike stillingen før de fikk begynt i jobben, skal imidlertid statsministeren ha endret mening, skal vi tro Jerusalem Online.

For Karnit Flug blir den nye jobben som “å hoppe etter Wirkola”. Den avgående sentralbanksjefen Stanley Fischer ble regnet som en av verdens dyktigste. I fjor var han med på Global Finance Magazines liste over verdens ti beste sentralbanksjefer, og var rangert som nummer seks, skrev Ynet News. Det var tredje året på rad at Fischer blir vurdert som en av verdens ti dyktigste sentralbanksjefer av Global Finance Magazine. Det israelske forretningsbladet Globes utnevnte i 2010 Stanley Fischer til ”årets person innen økonomi”. Han ble også valgt som verdens beste sentralbanksjef for 2010 av Euromoney Magazine. Men i år fyller han 67 år, og skuten er nå overlatt til den kvinnelige økonomen Karnit Flug.

Dette mener hun om Israels fremtid: