"Jerusalem har vunnet", proklamerte byens ordfører, Nir Barkat, da resultatet av ordførervalget var klart natt til i dag. Israel har avholdt kommunevalg i 191 byer og landsbyer, inkludert valg av ordførere, og resultatene viser at det stort sett ble gjenvalg på sittende ordførere. Det var tilfellet både i Tel Aviv og Jerusalem. Valgdeltakelsen var på i underkant av 50 prosent. I Jerusalem der også palestinerne i Øst Jerusalem som ikke har israelsk statsborgerskap hadde stemmerett, var den nede i 35,9 prosent. Ordføreren i Tel Aviv, Ron Huldai, sikret seg en fjerde periode som ordfører med en seier over det venstreorienterte partiet Meretz  sin kandidat. I fjor plasserte det britiske magasinet Monocle Ron Huldai som nummer fire på sin liste over «ti smarte ordførere» som ifølge bladet har «store ideer og dristige visjoner, og som setter sine hjemsteder på kartet av alle de riktige grunnene» Det populære globale magasinet berømmer Huldai for å ha snudd Tel Aviv til en «magnet for unge teknologigründere.» «Da Ron Huldai, en tidligere jagerflyger, steppet inn på kontoret i 1998,var Tel Aviv nesten konkurs,» skrev det britiske magasinet. Han arvet en falleferdig infrastruktur med bedrifter i ferd med å flytte ut. "Selv om vi ikke kan gjøre alle fornøyde hele tiden prøver jeg å gjøre mitt beste," sa Huldai til Kanal 2 etter at resultatet ble annonsert. "Byen er blomstrende på alle måter. Jeg vil fortsette å lytte til innbyggerne og se hva som må gjøres og hvor vi har mange utfordringer, og vi må finne balansen," la han til. I Jerusalem vant den mest sekulære kandidaten, nåværende orfører Nir Barkat, over en felleskandidat fra det religiøse Shas-partiet og det nasjonalistiske partiet Yisrael Beytenu. Den nåværende ordføreren fikk 51,14 prosent av stemmene, men deltakelsen var så lav som på 35,9 prosent. Den var lavere i de mest sekulære bydelene der Barkat har sin største oppslutning, og en god del høyere i de ultra ortodokse bydelene. Barkat har de siste årene truffet mange tiltak for å styrke Jerusalem som turistby, blant annet gjennom å bygge ut kulturtilbud og tiltrekke seg festivaler og større kulturarrangementer. "I løpet av de siste fem årene har vi introdusert en ny visjon, og vi har bevist at byens sanne potensial var uutnyttet.  Vi har lagt grunnlaget for ytterligere å fremme Jerusalem i den kommende perioden. For meg er Jerusalem en livsoppgave," sa ordføreren da han takket for gjenvalget med å proklamere at "Jerusalem har seiret". Lokalvalg i Israel har siden 1993 blitt avholdt hvert femte år. Sist gang i 2008. For å kunne bli ordfører kreves det over 40 prosent av stemmene. Hvis ingen oppnår dette, blir det gjenvalg mellom de to sterkeste kandidatene. Israelske innbyggere som ikke har statsborgerskap (for eksempel flertallet av araberne i Øst-Jerusalem) har likevel stemmerett i lokalvalg, forklarer miff.no. Valgdagen til Knesset er offisiell fridag, noe som ikke er tilfellet ved lokalvalg. Noe som nå trolig vil bli grundig diskutert, basert på den lave valgdeltakelsen.

Nir_Barkat2“Jerusalem har vunnet”, proklamerte byens ordfører, Nir Barkat, da resultatet av ordførervalget var klart natt til i dag. Israel har avholdt kommunevalg i 191 byer og landsbyer, inkludert valg av ordførere, og resultatene viser at det stort sett ble gjenvalg på sittende ordførere. Det var tilfellet både i Tel Aviv og Jerusalem. Valgdeltakelsen var på i underkant av 50 prosent. I Jerusalem der også palestinerne i Øst Jerusalem som ikke har israelsk statsborgerskap hadde stemmerett, var den nede i 35,9 prosent.

Ordføreren i Tel Aviv, Ron Huldai, sikret seg en fjerde periode som ordfører med en seier over det venstreorienterte partiet Meretz  sin kandidat.

I fjor plasserte det britiske magasinet Monocle Ron Huldai som nummer fire på sin liste over «ti smarte ordførere» som ifølge bladet har «store ideer og dristige visjoner, og som setter sine hjemsteder på kartet av alle de riktige grunnene» Det populære globale magasinet berømmer Huldai for å ha snudd Tel Aviv til en «magnet for unge teknologigründere.»

«Da Ron Huldai, en tidligere jagerflyger, steppet inn på kontoret i 1998,var Tel Aviv nesten konkurs,» skrev det britiske magasinet. Han arvet en falleferdig infrastruktur med bedrifter i ferd med å flytte ut.

“Selv om vi ikke kan gjøre alle fornøyde hele tiden prøver jeg å gjøre mitt beste,” sa Huldai til Kanal 2 etter at resultatet ble annonsert. “Byen er blomstrende på alle måter. Jeg vil fortsette å lytte til innbyggerne og se hva som må gjøres og hvor vi har mange utfordringer, og vi må finne balansen,” la han til.

I Jerusalem vant den mest sekulære kandidaten, nåværende orfører Nir Barkat, over en felleskandidat fra det religiøse Shas-partiet og det nasjonalistiske partiet Yisrael Beytenu. Den nåværende ordføreren fikk 51,14 prosent av stemmene, men deltakelsen var så lav som på 35,9 prosent. Den var lavere i de mest sekulære bydelene der Barkat har sin største oppslutning, og en god del høyere i de ultra ortodokse bydelene.

Barkat har de siste årene truffet mange tiltak for å styrke Jerusalem som turistby, blant annet gjennom å bygge ut kulturtilbud og tiltrekke seg festivaler og større kulturarrangementer.

“I løpet av de siste fem årene har vi introdusert en ny visjon, og vi har bevist at byens sanne potensial var uutnyttet.  Vi har lagt grunnlaget for ytterligere å fremme Jerusalem i den kommende perioden. For meg er Jerusalem en livsoppgave,” sa ordføreren da han takket for gjenvalget med å proklamere at “Jerusalem har seiret”.

Lokalvalg i Israel har siden 1993 blitt avholdt hvert femte år. Sist gang i 2008. For å kunne bli ordfører kreves det over 40 prosent av stemmene. Hvis ingen oppnår dette, blir det gjenvalg mellom de to sterkeste kandidatene. Israelske innbyggere som ikke har statsborgerskap (for eksempel flertallet av araberne i Øst-Jerusalem) har likevel stemmerett i lokalvalg, forklarer miff.no. Valgdagen til Knesset er offisiell fridag, noe som ikke er tilfellet ved lokalvalg. Noe som nå trolig vil bli grundig diskutert, basert på den lave valgdeltakelsen.