Den tsjekkiske presidenten Milos Zeman er fortiden på offisielt besøk i Israel. I går møtte han blant annet statsminister Benjamin Netanyahu og spiste middag med president Shimon Peres, skriver Jerusalem Post. Zeman, som er interessert i oppgradering av bilateral handel og investeringer, er ledsaget av en handelsdelegasjon som inkluderer den tsjekkiske visehandelsministeren Milan Hovorka, som i går ettermiddag holdt en tale for Czech-Israel Business Forum. Den tsjekkiske Nærings- og handelsdepartementet har nylig åpnet et kontor i Tel Aviv ledet av Ramzi Gabai. Det var en god atmosfære da de to presidentene møtte hverandre til middag hos Peres i går kveld. Begge presidentene tilhører sine respektive lands sosialdemokratiske partier, og den tsjekkiske presidentene har nylig begeistret israelerne ved å love å arbeide for å flytte den israelske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Det skal avholdes valg til ny nasjonalforsamling i Tsjekkia i nær fremtid, og presidenten sier at han deretter vil forsøke å overtale den nye statsministeren og utenriksministeren til å flytte ambassaden til dit ambassader skal plasseres, i landenes hovedsteder.

Milos_Zeman_IsraelDen tsjekkiske presidenten Milos Zeman er fortiden på offisielt besøk i Israel. I går møtte han blant annet statsminister Benjamin Netanyahu og spiste middag med president Shimon Peres, skriver Jerusalem Post. Zeman, som er interessert i oppgradering av bilateral handel og investeringer, er ledsaget av en handelsdelegasjon som inkluderer den tsjekkiske visehandelsministeren Milan Hovorka, som i går ettermiddag holdt en tale for Czech-Israel Business Forum. Den tsjekkiske Nærings- og handelsdepartementet har nylig åpnet et kontor i Tel Aviv ledet av Ramzi Gabai.

Det var en god atmosfære da de to presidentene møtte hverandre til middag hos Peres i går kveld. Begge presidentene tilhører sine respektive lands sosialdemokratiske partier, og den tsjekkiske presidentene har nylig begeistret israelerne ved å love å arbeide for å flytte den israelske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.

Det skal avholdes valg til ny nasjonalforsamling i Tsjekkia i nær fremtid, og presidenten sier at han deretter vil forsøke å overtale den nye statsministeren og utenriksministeren til å flytte ambassaden til dit ambassader skal plasseres, i landenes hovedsteder.