En gruppe prominente figurer fra Europa og ellers i verden  oppfordrer EU til å revurdere et ferskt EU-kommisjonsdirektiv om å  trekke finansiering fra israelske bedrifter i de "okkuperte områdene," skriver Israel Hayom. Tidligere har den nederlandske statsministeren gjort det klart at hans regjering ikke støtter dette "boikott-direktivet". Blant dem som har undertegnet brevet, der det gis uttrykk for at å reversere denne avgjørelsen vil ha en positiv innvirkning på de pågående israelsk-palestinske fredsforhandlingene, er den tidligere spanske statsministeren Jose Maria Aznar, skriver Israel Hayom. Blant andre underskrivere er Uruguays tidligere president, Luis Alberto Lacalle, og Lord William David Trimble, som var den første britiske ministeren fra Nord-Irland og ble tildelt Nobels fredspris i 1998. "Ved å behandle Israel annerledes enn de fleste andre stater vil denne politikken bare forsterker inntrykket blant israelerne om at Europa i utgangspunktet er uvennlig til Israel og ikke kan stoles på", skriver forfatterne av brevet. De påpeker at Israel er den eneste nasjonen der EU har regissert politiske opptegnede grenser, og påpeker at EU fortsetter å samarbeide politisk og økonomisk med andre nasjoner med omstridte territorier, for eksempel ved å støtte det tyrkiske Nord-Kypros og ved å samarbeid om fiskeprosjekter i Vest-Sahara. Brevskrivere mener at EU-kommisjonen gjennom å begrense samarbeidet med Israel til området innenfor 1967-linjen, foregriper spørsmålet om Israels fremtidige grenser og dermed griper inn i de pågående fredsforhandlingene, og undergraver de skjøre forhandlingene.

AznarEn gruppe prominente figurer fra Europa og ellers i verden  oppfordrer EU til å revurdere et ferskt EU-kommisjonsdirektiv om å  trekke finansiering fra israelske bedrifter i de “okkuperte områdene,” skriver Israel Hayom. Tidligere har den nederlandske statsministeren gjort det klart at hans regjering ikke støtter dette “boikott-direktivet”. Blant dem som har undertegnet brevet, der det gis uttrykk for at å reversere denne avgjørelsen vil ha en positiv innvirkning på de pågående israelsk-palestinske fredsforhandlingene, er den tidligere spanske statsministeren Jose Maria Aznar, skriver Israel Hayom.

Blant andre underskrivere er Uruguays tidligere president, Luis Alberto Lacalle, og Lord William David Trimble, som var den første britiske ministeren fra Nord-Irland og ble tildelt Nobels fredspris i 1998.

“Ved å behandle Israel annerledes enn de fleste andre stater vil denne politikken bare forsterker inntrykket blant israelerne om at Europa i utgangspunktet er uvennlig til Israel og ikke kan stoles på”, skriver forfatterne av brevet.

De påpeker at Israel er den eneste nasjonen der EU har regissert politiske opptegnede grenser, og påpeker at EU fortsetter å samarbeide politisk og økonomisk med andre nasjoner med omstridte territorier, for eksempel ved å støtte det tyrkiske Nord-Kypros og ved å samarbeid om fiskeprosjekter i Vest-Sahara.

Brevskrivere mener at EU-kommisjonen gjennom å begrense samarbeidet med Israel til området innenfor 1967-linjen, foregriper spørsmålet om Israels fremtidige grenser og dermed griper inn i de pågående fredsforhandlingene, og undergraver de skjøre forhandlingene.