En hjelm som vil tillate bakkekontrollen å ta over et fly dersom piloten mister bevisstheten, et ubemannede fly som kan evakuere sårede soldater under ild, og en robothund som kan hjelpe soldater med å flytte utstyr og evakuere sårede. Dette er bare tre av de mange spennende nyvinninger som søndag vil bli presentert på den 61. årlige International Congress of Aviation and Space Medicine på Inbal Hotel i Jerusalem, skriver Israel Hayom. Avisen mener at den kanskje mest spennende oppfinnelsen som skal presenteres er en hjelm utstyrt med spesielle sensorer som kan oppdage når piloten er underlagt en sterk G-kraft, som fører til tap av bevissthet. Sensorene vil overvåke pilotens vitale tegn og andre kliniske indikatorer, og i tilfelle av et medisinsk problem vil de åpne for fjernstyring av luftfartøyet. Israelerne har en smertefull erfaring med dette fenomenet, skriver Israel Hayom. Bare uker etter at Israel Air Force-piloten, kaptein Asaf Ramon, sønnen til den avdøde israelske astronauten Ilan Ramon, fullførte IAFs pilotkurs i 2009 tok han del i operativ trening om bord i et F16A Fighting Falcon jet . Han mistet bevisstheten under flyturen, og døde i den resulterende flyulykken. Den nye oppfinnelsen kunne ha reddet livet hans. Konferansen i Jerusalem blir holdt i regi av dr. Yehezkel Caine, en tidligere helikopterkamppilot  og nå en luftfartmedisinsk ekspert og direktør ved Herzog Hospital. Ifølge dr. Caine vil noen av nyvinningene snart være i drift. Robothunden REX, utviklet av Israel Aerospace Industries, er en av mange andre nyvinninger som vil bli presentert på konferansen. Det er en robothund i stand til å transportere utstyr og mennesker.  En annen teknologi som presenteres er et ubemannet fly, en såkalt UAV, i stand til å angi slagmarker og å evakuere skadde uten fare for luftforsvarets personell. En representant fra NATO vil være tilstede på konferansen for å diskutere kravene til evakuering av ubemannede luftkjøretøy, skriver den israelske avisen. Konferansen finner sted årlig og tiltrekker seg ledere fra hele verden innen luftfart og helse. I år vil det være et panel viet til temaet "space medicine," i lys av utviklingen i romturisme. I de senere årene har sivile kunnet registrere seg for å fly ut i verdensrommet med Virgin Galactic, et datterselskap av Virgin Group Ltd. Deres første kommersielle flygning er planlagt til 25. desember. Space-turistene gjennomgår i motsetning til astronautene ikke hard trening før flyvningen, og panelet vil diskutere de resulterende helsemessige konsekvensene.

spaceEn hjelm som vil tillate bakkekontrollen å ta over et fly dersom piloten mister bevisstheten, et ubemannede fly som kan evakuere sårede soldater under ild, og en robothund som kan hjelpe soldater med å flytte utstyr og evakuere sårede. Dette er bare tre av de mange spennende nyvinninger som søndag vil bli presentert på den 61. årlige International Congress of Aviation and Space Medicine på Inbal Hotel i Jerusalem, skriver Israel Hayom.

Avisen mener at den kanskje mest spennende oppfinnelsen som skal presenteres er en hjelm utstyrt med spesielle sensorer som kan oppdage når piloten er underlagt en sterk G-kraft, som fører til tap av bevissthet. Sensorene vil overvåke pilotens vitale tegn og andre kliniske indikatorer, og i tilfelle av et medisinsk problem vil de åpne for fjernstyring av luftfartøyet.

Israelerne har en smertefull erfaring med dette fenomenet, skriver Israel Hayom. Bare uker etter at Israel Air Force-piloten, kaptein Asaf Ramon, sønnen til den avdøde israelske astronauten Ilan Ramon, fullførte IAFs pilotkurs i 2009 tok han del i operativ trening om bord i et F16A Fighting Falcon jet . Han mistet bevisstheten under flyturen, og døde i den resulterende flyulykken. Den nye oppfinnelsen kunne ha reddet livet hans.

Konferansen i Jerusalem blir holdt i regi av dr. Yehezkel Caine, en tidligere helikopterkamppilot  og nå en luftfartmedisinsk ekspert og direktør ved Herzog Hospital. Ifølge dr. Caine vil noen av nyvinningene snart være i drift.

Robothunden REX, utviklet av Israel Aerospace Industries, er en av mange andre nyvinninger som vil bli presentert på konferansen. Det er en robothund i stand til å transportere utstyr og mennesker.  En annen teknologi som presenteres er et ubemannet fly, en såkalt UAV, i stand til å angi slagmarker og å evakuere skadde uten fare for luftforsvarets personell. En representant fra NATO vil være tilstede på konferansen for å diskutere kravene til evakuering av ubemannede luftkjøretøy, skriver den israelske avisen.

Konferansen finner sted årlig og tiltrekker seg ledere fra hele verden innen luftfart og helse. I år vil det være et panel viet til temaet “space medicine,” i lys av utviklingen i romturisme. I de senere årene har sivile kunnet registrere seg for å fly ut i verdensrommet med Virgin Galactic, et datterselskap av Virgin Group Ltd. Deres første kommersielle flygning er planlagt til 25. desember. Space-turistene gjennomgår i motsetning til astronautene ikke hard trening før flyvningen, og panelet vil diskutere de resulterende helsemessige konsekvensene.