Denne høsten står israelske kunstnere på scenen i Bærum kulturhus ved flere anledninger. Først ut, allerede kommende fredag og lørdag, er svensk-norske Christopher Arouni og den israelske duoen Yossi Berg & Oded Graf, som har laget  en todelt helaftens forestilling kalt «Red One» og «Heaven of Tel Aviv»,  som i følge kulturhuset krysser og sprenger grenser på mange plan. Forestillingen er en del av det store samarbeidsprosjektet "Ut i Scenekunsten." De norske danserne som deltar i forestillingen har allerede vært i Tel Aviv og arbeidet med de israelske koreografene. I Red One utforsker Christopher Arouni (NO) begrepet "det naturlige midtpunkt". Hvem er det som tiltrekker seg oppmerksomhet - individet eller gruppen? Hvordan er det å stå utenfor og observere? Arouni har en lang dansekarriere bak seg i Norge, blant annet i Carte Blanche. Som koreograf har han bemerket seg med sin poetiske egenart og rike bevegelsesspråk, skriver Bærum Kulturhus på sin hjemmeside. I Heaven or Tel Aviv befatter Yossi Berg & Oded Graf seg med de kulturelle forskjellene og realitetsoppfatningene mellom Israel og Norge med utgangspunkt i en fysisk og tekstbasert søken. Hvordan kan vi definere nærværet av vårt eget land i våre egne liv? På måten vi ser ut, på måten vi oppfører oss eller måten vi snakker? Arbeidet til duoen er kjent for å være meget fysisk, noen ganger provoserende og til tider skarpt og vittig. Ut i Scenekunsten er et unikt prosjekt for og med unge dansekunstnere bosatt i Norge. Målet er å produsere en forestilling på høyt kunstnerisk nivå og gi de medvirkende et springbrett inn i et krevende yrkesliv nasjonalt og internasjonalt. Bærum Kulturhus er produksjons- og prosjektansvarlig.   Forestillingen som vises fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 14.00 har en varighet på 1 time 20 min, med pause. Den er støttet av Kulturrådet, Akershus Fylkeskommune, Den Israelske Ambassaden i Oslo, Den Norske Ambassade i Tel Aviv og Fond for utøvende kunstnere. I forlengelse av premieren i Bærum Kulturhus skal forestillingen på turné til Kristiansand, Sandnes, Malmö, og Tel Aviv. Forestillingen spilles også for Den Kulturelle Skolesekken i Akershus og Vest- Agder. Her fra en annen forestilling av de to israelske danserne: httpv://www.youtube.com/watch?v=4IgikpkHt5c

DansDenne høsten står israelske kunstnere på scenen i Bærum kulturhus ved flere anledninger. Først ut, allerede kommende fredag og lørdag, er svensk-norske Christopher Arouni og den israelske duoen Yossi Berg & Oded Graf, som har laget  en todelt helaftens forestilling kalt «Red One» og «Heaven of Tel Aviv»,  som i følge kulturhuset krysser og sprenger grenser på mange plan. Forestillingen er en del av det store samarbeidsprosjektet “Ut i Scenekunsten.” De norske danserne som deltar i forestillingen har allerede vært i Tel Aviv og arbeidet med de israelske koreografene.

I Red One utforsker Christopher Arouni (NO) begrepet “det naturlige midtpunkt”. Hvem er det som tiltrekker seg oppmerksomhet – individet eller gruppen? Hvordan er det å stå utenfor og observere? Arouni har en lang dansekarriere bak seg i Norge, blant annet i Carte Blanche. Som koreograf har han bemerket seg med sin poetiske egenart og rike bevegelsesspråk, skriver Bærum Kulturhus på sin hjemmeside.

I Heaven or Tel Aviv befatter Yossi Berg & Oded Graf seg med de kulturelle forskjellene og realitetsoppfatningene mellom Israel og Norge med utgangspunkt i en fysisk og tekstbasert søken. Hvordan kan vi definere nærværet av vårt eget land i våre egne liv? På måten vi ser ut, på måten vi oppfører oss eller måten vi snakker? Arbeidet til duoen er kjent for å være meget fysisk, noen ganger provoserende og til tider skarpt og vittig.

Ut i Scenekunsten er et unikt prosjekt for og med unge dansekunstnere bosatt i Norge. Målet er å produsere en forestilling på høyt kunstnerisk nivå og gi de medvirkende et springbrett inn i et krevende yrkesliv nasjonalt og internasjonalt. Bærum Kulturhus er produksjons- og prosjektansvarlig.   Forestillingen som vises fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 14.00 har en varighet på 1 time 20 min, med pause. Den er støttet av

Kulturrådet, Akershus Fylkeskommune, Den Israelske Ambassaden i Oslo, Den Norske Ambassade i Tel Aviv og Fond for utøvende kunstnere.

I forlengelse av premieren i Bærum Kulturhus skal forestillingen på turné til Kristiansand, Sandnes, Malmö, og Tel Aviv. Forestillingen spilles også for Den Kulturelle Skolesekken i Akershus og Vest- Agder.

Her fra en annen forestilling av de to israelske danserne: