To senior israelske forskere fra det hebraiske universitetet, professor Haim Cedar og professor Aharon Razin, er ledende kandidater til den prestisjetunge Nobelprisen i medisin, melder Jerusalem Online med telegrambyrået Reuters som kilde. Reuters  rapporterer at de to israelske forskerne er ledende kandidater til Nobelprisen i medisin for sin forskning på DNA-sekvensen. Vinnerne vil bli annonsert offisielt 7. oktober og vinneren av premien vil motta 1,25 millioner dollar. De to ledende forskerne fra det hebraiske universitetet i Jerusalem fikk Wolf-prisen for sin forskning i 2008 og har også vært mottakere av Israel Prize i fortiden. Forskerne Cedar og Razin, sammen med deres skotske bekjent Adrian Bird, studerte forandringene i DNA-sekvensen på grunn av prosessen som følge av metylering. Sekvensielle endringer kan føre til sykdom og defekter, skriver Jerusalem Online. Professor Haim Cedar, 70 år, ble født og studerte i USA frem til 1970.Etter at han gjorde Aliyah til Israel, studerte han i Hebrew University Medical School i Jerusalem. Cedar mottok Israel-prisen i 1999 for biologi og Wolf-prisen sammen med Razin i 2008. I 2009 mottok Cedar Emet Natural Science Prize, samt Gardener Prize og Rothchild Prize. Professor Razin, 78 år, fikk Israelprisen for sin biologisk forskning i 2004. Razin er medlem av Hebrew University School of Medicine og forsket på DNA i mange år, sammen med professor Cedar og andre kolleger.

Israel_forskere_medisinTo senior israelske forskere fra det hebraiske universitetet, professor Haim Cedar og professor Aharon Razin, er ledende kandidater til den prestisjetunge Nobelprisen i medisin, melder Jerusalem Online med telegrambyrået Reuters som kilde. Reuters  rapporterer at de to israelske forskerne er ledende kandidater til Nobelprisen i medisin for sin forskning på DNA-sekvensen. Vinnerne vil bli annonsert offisielt 7. oktober og vinneren av premien vil motta 1,25 millioner dollar.

De to ledende forskerne fra det hebraiske universitetet i Jerusalem fikk Wolf-prisen for sin forskning i 2008 og har også vært mottakere av Israel Prize i fortiden. Forskerne Cedar og Razin, sammen med deres skotske bekjent Adrian Bird, studerte forandringene i DNA-sekvensen på grunn av prosessen som følge av metylering. Sekvensielle endringer kan føre til sykdom og defekter, skriver Jerusalem Online.

Professor Haim Cedar, 70 år, ble født og studerte i USA frem til 1970.Etter at han gjorde Aliyah til Israel, studerte han i Hebrew University Medical School i Jerusalem. Cedar mottok Israel-prisen i 1999 for biologi og Wolf-prisen sammen med Razin i 2008. I 2009 mottok Cedar Emet Natural Science Prize, samt Gardener Prize og Rothchild Prize.

Professor Razin, 78 år, fikk Israelprisen for sin biologisk forskning i 2004. Razin er medlem av Hebrew University School of Medicine og forsket på DNA i mange år, sammen med professor Cedar og andre kolleger.