Bank of Israel Monetary Committee vedtok i går å kutte sentralbankens utlånsrente fra 1, 25 prosent til 1 prosent. Avgjørelsen overrasket de fleste analytikerne, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Avgjørelsen kan bli den fungerende sentralbanksjefen dr.Karnit Flugs siste handling før han overlater tømmene til en ny sentralbanksjef. Israel har hatt problemer med å finne en ny sentralbanksjef etter at professor Stanley Fischer sluttet. Han ble regnet som en av vedens dyktigste sentralbanksjefer. Sist den israelske sentralbanken kuttet renten var i mai, da Fischer fortsatt satt ved roret. Han kuttet renten jevnt fra september 2011 da den var på 3,25 prosent. Den israelske sentralbanken hadde opprinnelig ikke tenkt å holde noe rentemøte denne måneden siden september er en måned full av jødiske helligdager. Meningen var at rentebeslutningen fra august skulle holde for både september og oktober. Men bankens Monetary Committee vedtok likevel å avholde et møte, og resultatet ble som nevnt en lavere utlånsrente. Avgjørelsen begrunner sentralbanken med lav inflasjon, nedgang i eksporten og en forventet brems i et private forbruket, forventet reduksjon i statens utgifter fra 2014, og bremsen i den globale økonomien. I sum mente sentralbanken at disse hovedfaktorene tilsa en noe lavere rente. .

Israel_sentralbankenBank of Israel Monetary Committee vedtok i går å kutte sentralbankens utlånsrente fra 1, 25 prosent til 1 prosent. Avgjørelsen overrasket de fleste analytikerne, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Avgjørelsen kan bli den fungerende sentralbanksjefen dr.Karnit Flugs siste handling før han overlater tømmene til en ny sentralbanksjef. Israel har hatt problemer med å finne en ny sentralbanksjef etter at professor Stanley Fischer sluttet. Han ble regnet som en av vedens dyktigste sentralbanksjefer.

Sist den israelske sentralbanken kuttet renten var i mai, da Fischer fortsatt satt ved roret. Han kuttet renten jevnt fra september 2011 da den var på 3,25 prosent.

Den israelske sentralbanken hadde opprinnelig ikke tenkt å holde noe rentemøte denne måneden siden september er en måned full av jødiske helligdager. Meningen var at rentebeslutningen fra august skulle holde for både september og oktober. Men bankens Monetary Committee vedtok likevel å avholde et møte, og resultatet ble som nevnt en lavere utlånsrente.

Avgjørelsen begrunner sentralbanken med lav inflasjon, nedgang i eksporten og en forventet brems i et private forbruket, forventet reduksjon i statens utgifter fra 2014, og bremsen i den globale økonomien. I sum mente sentralbanken at disse hovedfaktorene tilsa en noe lavere rente. .