Tel Aviv University og Kinas Tsinghua University har signert et "Memorandum of Understanding" for strategisk samarbeid innen innovativ forskning og undervisning, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. I den første fasen vil de to universitetene investere hundrevis av millioner av dollar i å sette opp et forskningsinstitutt som skal fokusere på teknologi og biovitenskap, skriver avisen. Senteret vil bli kjent som Xin Center ("ny" på kinesisk). Forskningssenteret vil fokusere på områder som i utgangspunktet  har en rask utvikling både i Israel og i Kina, som biovitenskap og nanoteknologi  men på sikt vil det utvide til andre fagområder. Senteret vil også arbeide for å forene krefter med høyteknologindustrien, skriver avisen. Som en del av prosjektet vil det bli etablert et investeringsfond på 100 millioner yuan (omtrent 16 millioner dollar) Forskningssenteret vil ta sikte på å rekruttere de dyktigste forskerne og studentene i de to landene  samt fra resten av verden. Det vil oppmuntre til nyskaping blant studenter ved å gi dem optimale forhold for å skape, utvikle og utnytte sine ideer i ulike områder av teknologi og vitenskap, skriver Globes. Tel Aviv Universitys president, professor Joseph Klafter, mener at dette er en usedvanlig viktig avtale som åpner for nye horisonter for Israel og det israelske samfunnet. Han ser på avtalen som et bevis på at kineserne vurdere israelsk innovasjon og den faglige standarden til Tel Aviv University svært positivt.

Tel_Aviv_UniversitetTel Aviv University og Kinas Tsinghua University har signert et “Memorandum of Understanding” for strategisk samarbeid innen innovativ forskning og undervisning, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. I den første fasen vil de to universitetene investere hundrevis av millioner av dollar i å sette opp et forskningsinstitutt som skal fokusere på teknologi og biovitenskap, skriver avisen. Senteret vil bli kjent som Xin Center (“ny” på kinesisk).

Forskningssenteret vil fokusere på områder som i utgangspunktet  har en rask utvikling både i Israel og i Kina, som biovitenskap og nanoteknologi  men på sikt vil det utvide til andre fagområder. Senteret vil også arbeide for å forene krefter med høyteknologindustrien, skriver avisen. Som en del av prosjektet vil det bli etablert et investeringsfond på 100 millioner yuan (omtrent 16 millioner dollar)

Forskningssenteret vil ta sikte på å rekruttere de dyktigste forskerne og studentene i de to landene  samt fra resten av verden. Det vil oppmuntre til nyskaping blant studenter ved å gi dem optimale forhold for å skape, utvikle og utnytte sine ideer i ulike områder av teknologi og vitenskap, skriver Globes.

Tel Aviv Universitys president, professor Joseph Klafter, mener at dette er en usedvanlig viktig avtale som åpner for nye horisonter for Israel og det israelske samfunnet. Han ser på avtalen som et bevis på at kineserne vurdere israelsk innovasjon og den faglige standarden til Tel Aviv University svært positivt.