Bor du i Stavanger-distriktet. I så fall har du nå en gyllen anledning til å møte den israelske ambassadøren i en uvanlig sammenheng. Naim Araidi deltar i helgen på Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet. Lørdag kveld leser han dikt, søndag kan du lytte til Araidi i samtale med journalist Harald Birkevold, forteller miff.no. Lørdag 21. september kl. 21.30 – 22.30 leser Araidi sine egne dikt på Cementen.  Søndag 22. september kl. 19.00 – 20.00 deltar Araidi i samtale med journalist Harald Birkevold i Kulturbanken, 1. etasje (tidligere Norges Bank). Billett til samtaleprogrammet koster kr. 60,- Du kan kjøpe det online eller på Kulturhuset i Stavanger sentrum. Billett for hele kvelden på festivalbåten og Cementen på lørdag koster kr. 250,- Du kan kjøpe det online eller på Kulturhuset i Stavanger sentrum. Naim Araidi (62), kan mer enn å være diplomat. Han er professor i litteratur og har gitt ut bøker og diktsamlinger, og ledet et ukentlig barneprogram og nyhetsprogram på den israelske tv-kanalen Kanal 2. Han har skrevet barnebøker, men også bøker om mat. Naim Araidis egne bøker er oversatt til en rekke språk, blant annet japansk og kinesisk. Araidi har doktorgrad i hebraisk litteratur og har vært professor ved Gordon College i Haifa og ved Den arabiske lærerhøyskolen. «Det var en overraskelse for meg å bli utnevnt til ambassadør. Det hadde jeg ikke ventet. Men jeg var veldig aktiv i den israelske samfunnsdebatten, og jeg har hele tiden vært opptatt av å bringe arabere og jøder nærmere hverandre. Det er det som er målet mitt», sa Araidi til NRK etter utnevnelsen. Araidi er drusisk araber, ikke jøde. Han er også den første druser som utnevnes til ambassadør i Israel. I sitt forfatterskap forsøker han å unngå politikk. «Når jeg skriver, så skriver jeg om følelser og det menneskelige. Når du leser mine tekster, føler du noe av det samme som jeg gjorde da jeg skrev det. Vi får noe til felles, sier han, og utdyper. Forfattere må være samfunnets samvittighet. De må fortelle hva de føler og hva man skal føle. Sammen skaper vi en felles samvittighet. Når forfattere blir for involvert i det politiske, tenker de kun på å få en Nobelpris,» spissformulerte han i intervju med NRK.

Naim_Araidi1Bor du i Stavanger-distriktet. I så fall har du nå en gyllen anledning til å møte den israelske ambassadøren i en uvanlig sammenheng. Naim Araidi deltar i helgen på Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet. Lørdag kveld leser han dikt, søndag kan du lytte til Araidi i samtale med journalist Harald Birkevold, forteller miff.no. Lørdag 21. september kl. 21.30 – 22.30 leser Araidi sine egne dikt på Cementen.  Søndag 22. september kl. 19.00 – 20.00 deltar Araidi i samtale med journalist Harald Birkevold i Kulturbanken, 1. etasje (tidligere Norges Bank).

Billett til samtaleprogrammet koster kr. 60,- Du kan kjøpe det online eller på Kulturhuset i Stavanger sentrum. Billett for hele kvelden på festivalbåten og Cementen på lørdag koster kr. 250,- Du kan kjøpe det online eller på Kulturhuset i Stavanger sentrum.

Naim Araidi (62), kan mer enn å være diplomat. Han er professor i litteratur og har gitt ut bøker og diktsamlinger, og ledet et ukentlig barneprogram og nyhetsprogram på den israelske tv-kanalen Kanal 2. Han har skrevet barnebøker, men også bøker om mat. Naim Araidis egne bøker er oversatt til en rekke språk, blant annet japansk og kinesisk. Araidi har doktorgrad i hebraisk litteratur og har vært professor ved Gordon College i Haifa og ved Den arabiske lærerhøyskolen.

«Det var en overraskelse for meg å bli utnevnt til ambassadør. Det hadde jeg ikke ventet. Men jeg var veldig aktiv i den israelske samfunnsdebatten, og jeg har hele tiden vært opptatt av å bringe arabere og jøder nærmere hverandre. Det er det som er målet mitt», sa Araidi til NRK etter utnevnelsen. Araidi er drusisk araber, ikke jøde. Han er også den første druser som utnevnes til ambassadør i Israel.

I sitt forfatterskap forsøker han å unngå politikk. «Når jeg skriver, så skriver jeg om følelser og det menneskelige. Når du leser mine tekster, føler du noe av det samme som jeg gjorde da jeg skrev det. Vi får noe til felles, sier han, og utdyper. Forfattere må være samfunnets samvittighet. De må fortelle hva de føler og hva man skal føle. Sammen skaper vi en felles samvittighet. Når forfattere blir for involvert i det politiske, tenker de kun på å få en Nobelpris,» spissformulerte han i intervju med NRK.