Dyrere alkohol og billigere grønnsaker. Kristelig Folkeparti ville ha jublet om det var i Norge, men det er i Israel. Mens Norge hadde større prisstigning i august enn forventet, hadde Israel en lavere prisstigning enn det markedet hadde ventet, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Den israelske konsumprisindeksen steg med 0,2 prosent til 102,3 poeng, kunngjorde det israelske statistiske sentralbyrået søndag. I juli viste konsumprisindeksen en stigning på 0,3 prosent. De siste tallene betyr at inflasjonen over 12 måneder i slutten av august var 1,3 prosent. Det var godt innenfor regjeringens målsetning om at prisstigningen bør ligge på et nivå mellom 1 og 3 prosent årlig. Inflasjonen har imidlertid vært noe større siden starten av 2013, på 1,8 prosent. I august var det en bemerkelsesverdig økning i boligutgiftene, først og fremst til husleie (0,7 prosent), kultur og underholdning (1,6 %), helse (0,5 %), transport (0,3 %), og mat (0,2 % ). Prisene på alkoholholdige drikkevarer og brennevin steg 4,1 % i august etter å ha steget 10 % i juli. På den annen side falt prisene på ferske grønnsaker med 3,9 %, klær og sko med 3,7 %, og kommunikasjon med 0,4 %.

GrønnsakerDyrere alkohol og billigere grønnsaker. Kristelig Folkeparti ville ha jublet om det var i Norge, men det er i Israel. Mens Norge hadde større prisstigning i august enn forventet, hadde Israel en lavere prisstigning enn det markedet hadde ventet, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Den israelske konsumprisindeksen steg med 0,2 prosent til 102,3 poeng, kunngjorde det israelske statistiske sentralbyrået søndag. I juli viste konsumprisindeksen en stigning på 0,3 prosent. De siste tallene betyr at inflasjonen over 12 måneder i slutten av august var 1,3 prosent.

Det var godt innenfor regjeringens målsetning om at prisstigningen bør ligge på et nivå mellom 1 og 3 prosent årlig. Inflasjonen har imidlertid vært noe større siden starten av 2013, på 1,8 prosent.

I august var det en bemerkelsesverdig økning i boligutgiftene, først og fremst til husleie (0,7 prosent), kultur og underholdning (1,6 %), helse (0,5 %), transport (0,3 %), og mat (0,2 % ). Prisene på alkoholholdige drikkevarer og brennevin steg 4,1 % i august etter å ha steget 10 % i juli. På den annen side falt prisene på ferske grønnsaker med 3,9 %, klær og sko med 3,7 %, og kommunikasjon med 0,4 %.