For elleve år siden kjørte David Rubin hjem til sin bolig i den israelske byen Shiloh. Med seg i bilen hadde han sin te år gamle sønn. Plutselig ble det avfyrt pistolskudd mot bilen og begge ble såret. David i beinet og sønnen i hodet. Mirakuløst overlevde sønnen, men ble alvorlig traumatisert. Det fikk faren til å åpne et senter for å hjelpe traumatiserte barn, forteller Den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem, som i dag støtter prosjektet økonomisk.Det som startet som et generelt rehabiliteringskompleks med konvensjonelle former for terapi (tale terapi, for å nevne en) ble snart et psykologisk, posttraumatisk senter for barn dypt påvirket av terror. Med bruk av kunst, musikk og bevegelse, samt interaksjon med dyr, lærer barna å åpne seg opp igjen, uttrykke seg og snakke om hva de går gjennom. Rubin håper i fremtiden at senteret også vil gi hydroterapi, som vil kreve mer investeringer, skriver Den Internasjonale Kristne ambassaden. Barnesenteret betjener ikke bare Shilon, men hele den omkringliggende regionen. Ikke alle barna er selv skadet under terrorangrep. Noen av barna på senteret har mistet et familiemedlem eller en venn etter terrorangrep. En rekke av dem har mistet en lærer. Mange kjenner noen som har blitt såret. Det finnes mange barn som ikke har opplevd terrorisme, som likevel er terrorisert og traumatisert av frykt. Barna har ofte mareritt, er sengevætere, og blir lett aggressive. Ofte har de angst langt utover hva deres foreldre kan håndtere, forteller Den Internasjonale Kristne Ambassaden.  Det terapeutiske senteret tilbyr derfor også workshops for foreldre og lærere, slik at de kan hjelpe barna å håndtere deres problemer.

Barn2For elleve år siden kjørte David Rubin hjem til sin bolig i den israelske byen Shiloh. Med seg i bilen hadde han sin te år gamle sønn. Plutselig ble det avfyrt pistolskudd mot bilen og begge ble såret. David i beinet og sønnen i hodet. Mirakuløst overlevde sønnen, men ble alvorlig traumatisert. Det fikk faren til å åpne et senter for å hjelpe traumatiserte barn, forteller Den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem, som i dag støtter prosjektet økonomisk.Det som startet som et generelt rehabiliteringskompleks med konvensjonelle former for terapi (tale terapi, for å nevne en) ble snart et psykologisk, posttraumatisk senter for barn dypt påvirket av terror.

Med bruk av kunst, musikk og bevegelse, samt interaksjon med dyr, lærer barna å åpne seg opp igjen, uttrykke seg og snakke om hva de går gjennom. Rubin håper i fremtiden at senteret også vil gi hydroterapi, som vil kreve mer investeringer, skriver Den Internasjonale Kristne ambassaden.

Barnesenteret betjener ikke bare Shilon, men hele den omkringliggende regionen. Ikke alle barna er selv skadet under terrorangrep. Noen av barna på senteret har mistet et familiemedlem eller en venn etter terrorangrep. En rekke av dem har mistet en lærer. Mange kjenner noen som har blitt såret. Det finnes mange barn som ikke har opplevd terrorisme, som likevel er terrorisert og traumatisert av frykt.

Barna har ofte mareritt, er sengevætere, og blir lett aggressive. Ofte har de angst langt utover hva deres foreldre kan håndtere, forteller Den Internasjonale Kristne Ambassaden.  Det terapeutiske senteret tilbyr derfor også workshops for foreldre og lærere, slik at de kan hjelpe barna å håndtere deres problemer.