Israelske arkeologer har funnet et kjempestort hospital fra korsfarertiden, midt i det kristne kvartalet i gamlebyen i Jerusalem, skriver Norge IDag. Arkeologene har jobbet med utgravingen i 10 år, og det tusen år gamle sykehuset kan snart vises for de mange turistene som besøker gamlebyen. Det renoverte hospitalet vil bli en del av et nytt besøkssenter som vil fortelle historien om Jerusalem på korsfarertiden. Sykehuset som hadde 2000 sengeplasser var lenge det største i Midt Østen. Hospitalkomplekset, også kjent som Muristan, som er et persisk ord for hospital, hadde et areal på 12 000 kvadratmeter, skriver avisen. I følge dr. Amit Re'em fra de israelske oldsaksmyndighetene ble sykehuset opprettet før korsfarerne erobret Jerusalem i slutten av det 11. århundre. Bygningen styrtet sammen under et jordskjelv i 1457 og ble begravet under murblokker. Historiske beretninger forteller at sykehuset var delt inn i avdelinger for forskjellige slags sykdommer og hadde en stor medisinsk stab. Hospitalet behandlet syke fra hele Jerusalems befolkning, også jøder, som ble skaffet kosher-mat.  

KorsfarersykehusIsraelske arkeologer har funnet et kjempestort hospital fra korsfarertiden, midt i det kristne kvartalet i gamlebyen i Jerusalem, skriver Norge IDag. Arkeologene har jobbet med utgravingen i 10 år, og det tusen år gamle sykehuset kan snart vises for de mange turistene som besøker gamlebyen. Det renoverte hospitalet vil bli en del av et nytt besøkssenter som vil fortelle historien om Jerusalem på korsfarertiden. Sykehuset som hadde 2000 sengeplasser var lenge det største i Midt Østen. Hospitalkomplekset, også kjent som Muristan, som er et persisk ord for hospital, hadde et areal på 12 000 kvadratmeter, skriver avisen.

I følge dr. Amit Re’em fra de israelske oldsaksmyndighetene ble sykehuset opprettet før korsfarerne erobret Jerusalem i slutten av det 11. århundre. Bygningen styrtet sammen under et jordskjelv i 1457 og ble begravet under murblokker. Historiske beretninger forteller at sykehuset var delt inn i avdelinger for forskjellige slags sykdommer og hadde en stor medisinsk stab. Hospitalet behandlet syke fra hele Jerusalems befolkning, også jøder, som ble skaffet kosher-mat.