Militært utstyr som ikke lenger er i bruk av forsvaret, ønsker det israelske forsvarsdepartementet nå å selge til vennlige nasjoner. Blant gjenstandene på listen er 25 Kfir krigsfly, åtte Cobra-helikopter og 18 F-16 Hawk-jagere, melder miff.no med den israelske avisen Haaretz som kilde. «Når nyere systemer erstatter de gamle, vil de siste fortsatt tjene enkelte hensikter. Derfor tilbyr vi militærutstyret til salgs,» skriver den israelske hæren IDF i en brosjyre. Over de siste årene har Israel gradvis sluttet å bruke eldre våpensystemer og legger ut for salg relativt avanserte våpensystemer, fly, helikoptre, stridsvogner og marinefartøy. «De tilbyr vi til vennlige nasjoner som ønsker moderne, pålitelig og godt vedlikeholdt militære systemer», forklarer IDF i brosjyren over “varene”. Tre store Hercules C-130 er også til salgs, blant annet det som tok del i den berømte Entebbe-aksjonen i 1976, melder Ha’aretz.  

HerculesMilitært utstyr som ikke lenger er i bruk av forsvaret, ønsker det israelske forsvarsdepartementet nå å selge til vennlige nasjoner. Blant gjenstandene på listen er 25 Kfir krigsfly, åtte Cobra-helikopter og 18 F-16 Hawk-jagere, melder miff.no med den israelske avisen Haaretz som kilde. «Når nyere systemer erstatter de gamle, vil de siste fortsatt tjene enkelte hensikter. Derfor tilbyr vi militærutstyret til salgs,» skriver den israelske hæren IDF i en brosjyre. Over de siste årene har Israel gradvis sluttet å bruke eldre våpensystemer og legger ut for salg relativt avanserte våpensystemer, fly, helikoptre, stridsvogner og marinefartøy.

«De tilbyr vi til vennlige nasjoner som ønsker moderne, pålitelig og godt vedlikeholdt militære systemer», forklarer IDF i brosjyren over “varene”.

Tre store Hercules C-130 er også til salgs, blant annet det som tok del i den berømte Entebbe-aksjonen i 1976, melder Ha’aretz.