En komite i Tel Aviv kommune har godkjent en plan for bygging av Israels høyeste bolig, forretning og fritidskompleks. Keren Hakirya prosjektet vil inneholde to 80-etasjers og 50-etasjers kontorbygg, som til sammen vil omfatte 100.000 kvadratmeter, samt to 45-etasjers bolighus som vil omfatte opp til 770 boenheter, skriver Ynet News. Planen er nå sendt inn for godkjenning av Tel Aviv District Committee. Prosjektet vil bli bygget på hjørnet av Shaul Hamelech og Weizmann gatene. Som en del av planen, som blir fremmet av Israel Land Authority, vil 20 % av boligene i prosjektet være små leiligheter på opptil 65 kvadratmeter, og resten vil være på 85 kvadratmeter. Prosjektet ble godkjent som en del av en "grønn linje avtale" inngått mellom Israel Land Authority, Tel Aviv-Jaffa kommune og finans- og transportdepartementer. Avtalen omfatter flere prosjekter i området og forbinder deres utførelse med en løsning for å lage en underjordisk bybane. Kompleksets planleggere, ledet av arkitekt Isaac Halfon, sier kontorbyggene vil bli utformet som trekantede prismer og kalles "Toblerone Towers" på grunn av deres likhet med den sveitsiske sjokoladen. Boligene vil bli bygget over kommersielle etasjer, og prosjektet vil omfatte sykkelstier og tilførselsveier for fotgjengere. Prosjektet vil også ha en underjordisk parkering, skriver Ynet News. Tel Aviv-distriktsplanlegger, Gili Tessler, sier til Ynet News at byggeprosjektet vil bidra betydelig til å øke tilbudet av små leiligheter i byen, på et sentralt sted. Den høyeste bygningen i Israel er i dag Moshe Aviv Tower i Ramat Gan, som har 68 etasjer. Azrieli senterets runde tårn i Tel Aviv har 49 etasjer, mens Leonardo City Tower i Ramat Gan har 37 etasjer. De nye bygningene vil som nevnt rage henholdsvis 80 og 50 etasjer over gateplan. Det planlegges for tiden flere bygninger i både Tel Aviv, Ramat Gan og Bat Yam på 60 etasjer eller høyere. I de kommende årene vil dette være den neste generasjonen av høye bygninger i Israel, skriver Ynet News.

Israel_bygning_Tel_AvivEn komite i Tel Aviv kommune har godkjent en plan for bygging av Israels høyeste bolig, forretning og fritidskompleks. Keren Hakirya prosjektet vil inneholde to 80-etasjers og 50-etasjers kontorbygg, som til sammen vil omfatte 100.000 kvadratmeter, samt to 45-etasjers bolighus som vil omfatte opp til 770 boenheter, skriver Ynet News. Planen er nå sendt inn for godkjenning av Tel Aviv District Committee. Prosjektet vil bli bygget på hjørnet av Shaul Hamelech og Weizmann gatene. Som en del av planen, som blir fremmet av Israel Land Authority, vil 20 % av boligene i prosjektet være små leiligheter på opptil 65 kvadratmeter, og resten vil være på 85 kvadratmeter.

Prosjektet ble godkjent som en del av en “grønn linje avtale” inngått mellom Israel Land Authority, Tel Aviv-Jaffa kommune og finans- og transportdepartementer. Avtalen omfatter flere prosjekter i området og forbinder deres utførelse med en løsning for å lage en underjordisk bybane.

Kompleksets planleggere, ledet av arkitekt Isaac Halfon, sier kontorbyggene vil bli utformet som trekantede prismer og kalles “Toblerone Towers” på grunn av deres likhet med den sveitsiske sjokoladen. Boligene vil bli bygget over kommersielle etasjer, og prosjektet vil omfatte sykkelstier og tilførselsveier for fotgjengere. Prosjektet vil også ha en underjordisk parkering, skriver Ynet News. Tel Aviv-distriktsplanlegger, Gili Tessler, sier til Ynet News at byggeprosjektet vil bidra betydelig til å øke tilbudet av små leiligheter i byen, på et sentralt sted.

Den høyeste bygningen i Israel er i dag Moshe Aviv Tower i Ramat Gan, som har 68 etasjer. Azrieli senterets runde tårn i Tel Aviv har 49 etasjer, mens Leonardo City Tower i Ramat Gan har 37 etasjer. De nye bygningene vil som nevnt rage henholdsvis 80 og 50 etasjer over gateplan. Det planlegges for tiden flere bygninger i både Tel Aviv, Ramat Gan og Bat Yam på 60 etasjer eller høyere. I de kommende årene vil dette være den neste generasjonen av høye bygninger i Israel, skriver Ynet News.