På Kypros har landets president Nicos Anastasiades nylig innviet et avsaltingsanlegg i Limassol til en kostnad på  50 millioner euro, konstruert av det nasjonale israelske vannverket Mekorot, skriver organisasjonen United with Israel. Anlegget vil bidra til å gi friskt drikkevann til øyen i de neste 20 årene. I disse årene vil det strømme mellom  40.000 og 60.000 kubikkmeter vann per dag gjennom anlegget. "I en utfordrende virkelighet, der mange land står overfor en eksisterende eller forventet knapphet på vann, er de løsninger som Mekorot har å tilby av stor betydning," sier Mekorot administrerende direktør, Shimon Ben-Hamo. "Israel og Kypros er to land små i størrelse, men store i deres visjoner om å bevise at en ulempe kan gjøres til en fordel takket være felles ønske om et fruktbart og velstående liv," legger han til. Den israelske regjeringen ser store mulighet for kypriotisk-israelske økonomiske forbindelser. "Vi kan ikke bare se på Kypros som en nabo, men også som en partner til økonomiske prosjekter" sier den israelske energiministeren Silvan Shalom. "Den nye fabrikken i Limassol og anlegget i Larnaca er ytterligere bevis på at Israel har stor teknologisk og menneskelig styrke," sier han. Limassol er en havneby som ligger i Sør-Kypros, på den greske kontrollerte delen av øyen. I likhet med Israel har Kypros en overflod av sjøvann, men har knappe ferskvannskilder. Den kypriotiske regjeringen har annonsert at det nye avsaltingsanlegget i Limassol er det femte som skal bygges på den lille øya i Middelhavet. "De eksisterende gamle avsaltingsanleggene er allerede oppgradert mens nye anlegg er blitt bygget. Samlet fører det til en økning av den totale kapasiteten på alle våre anlegg til ca. 220 000 kubikkmeter vann per dag," sier den  kypriotiske landbruksministeren Nicos Kouyialis. Samarbeidet med Kypros har blitt stadig tettere de siste årene, og den israelske energiministeren undertegnet nylig en tredelt intensjonsavtale med Kypros og Hellas, som energiministeren betegner som en historisk avtale med vidtrekkende betydning for det israelske energimarkedet

Kypros_statsministerPå Kypros har landets president Nicos Anastasiades nylig innviet et avsaltingsanlegg i Limassol til en kostnad på  50 millioner euro, konstruert av det nasjonale israelske vannverket Mekorot, skriver organisasjonen United with Israel. Anlegget vil bidra til å gi friskt drikkevann til øyen i de neste 20 årene. I disse årene vil det strømme mellom  40.000 og 60.000 kubikkmeter vann per dag gjennom anlegget. “I en utfordrende virkelighet, der mange land står overfor en eksisterende eller forventet knapphet på vann, er de løsninger som Mekorot har å tilby av stor betydning,” sier Mekorot administrerende direktør, Shimon Ben-Hamo.

“Israel og Kypros er to land små i størrelse, men store i deres visjoner om å bevise at en ulempe kan gjøres til en fordel takket være felles ønske om et fruktbart og velstående liv,” legger han til.

Den israelske regjeringen ser store mulighet for kypriotisk-israelske økonomiske forbindelser. “Vi kan ikke bare se på Kypros som en nabo, men også som en partner til økonomiske prosjekter” sier den israelske energiministeren Silvan Shalom. “Den nye fabrikken i Limassol og anlegget i Larnaca er ytterligere bevis på at Israel har stor teknologisk og menneskelig styrke,” sier han.

Limassol er en havneby som ligger i Sør-Kypros, på den greske kontrollerte delen av øyen. I likhet med Israel har Kypros en overflod av sjøvann, men har knappe ferskvannskilder. Den kypriotiske regjeringen har annonsert at det nye avsaltingsanlegget i Limassol er det femte som skal bygges på den lille øya i Middelhavet. “De eksisterende gamle avsaltingsanleggene er allerede oppgradert mens nye anlegg er blitt bygget. Samlet fører det til en økning av den totale kapasiteten på alle våre anlegg til ca. 220 000 kubikkmeter vann per dag,” sier den  kypriotiske landbruksministeren Nicos Kouyialis.

Samarbeidet med Kypros har blitt stadig tettere de siste årene, og den israelske energiministeren undertegnet nylig en tredelt intensjonsavtale med Kypros og Hellas, som energiministeren betegner som en historisk avtale med vidtrekkende betydning for det israelske energimarkedet