Søndag 29. september kan alle som vil høre den israelske turistministeren Uzi Landau holde foredrag i Litteraturhuset i Oslo. Han vil snakke om Jerusalem status og rolle i fremtiden. Et høyst aktuelt tema skulle vi tro, nå når byens fremtid igjen er diskusjonstema under fredsforhandlinger. Det er organisasjonen Med Israel for Fred som har fått den israelske statsråden til Norge i forbindelse med MIFF Forum, et årlig helgeseminar som samler Israel-venner fra store deler av landet.  Og turistministeren er ikke det eneste selebre besøket under søndagsmøtet i Litteraturhuset. Med Israel for Fred får også besøk av en fremtredende talsmann for den israelske hæren, IDF, Bjørn Hermann. Han er også hovedtaleren under seminaret første dag, lørdag 28.september. da skal han snakke om situasjonens langs sikkerhetsbarrieren og situasjonen på Vest Bredden, skriver miff.no. Turistminister Uzi Landau (70) er medlem av Knesset for Israel Beiteinu. Fra 1984 til 2009 var han Knesset-medlem for Likud. Landau ble medlem av den israelske regjering første gang i 2001. Han har vært minister for sikkerhet, minister ved statsministerens kontor og minister for nasjonal infrastruktur. Etter valget i 2013 har han vært turistminister. Landau ble født i Haifa i 1943. Han tjenestegjorde i fallskjermbrigaden i IDF, hvor han endte som major. Han har utdannelse innenfor matematikk og en doktorgrad i ingeniørfag fra Massachusetts Institute of Technology.

landauSøndag 29. september kan alle som vil høre den israelske turistministeren Uzi Landau holde foredrag i Litteraturhuset i Oslo. Han vil snakke om Jerusalem status og rolle i fremtiden. Et høyst aktuelt tema skulle vi tro, nå når byens fremtid igjen er diskusjonstema under fredsforhandlinger. Det er organisasjonen Med Israel for Fred som har fått den israelske statsråden til Norge i forbindelse med MIFF Forum, et årlig helgeseminar som samler Israel-venner fra store deler av landet. 

Og turistministeren er ikke det eneste selebre besøket under søndagsmøtet i Litteraturhuset. Med Israel for Fred får også besøk av en fremtredende talsmann for den israelske hæren, IDF, Bjørn Hermann.

Han er også hovedtaleren under seminaret første dag, lørdag 28.september. da skal han snakke om situasjonens langs sikkerhetsbarrieren og situasjonen på Vest Bredden, skriver miff.no.

Turistminister Uzi Landau (70) er medlem av Knesset for Israel Beiteinu. Fra 1984 til 2009 var han Knesset-medlem for Likud. Landau ble medlem av den israelske regjering første gang i 2001. Han har vært minister for sikkerhet, minister ved statsministerens kontor og minister for nasjonal infrastruktur. Etter valget i 2013 har han vært turistminister.

Landau ble født i Haifa i 1943. Han tjenestegjorde i fallskjermbrigaden i IDF, hvor han endte som major. Han har utdannelse innenfor matematikk og en doktorgrad i ingeniørfag fra Massachusetts Institute of Technology.