Det hebraiske universitet i Jerusalem (HU), Bostons barnehospital og Harvard medisinske skole har funnet det nevronet som overfører beskjeden til den menneskelige hjerne om at man skal føle kløe, skriver Senter Mot Antisemittisme på sin nettside, med den israelske avisen Israel National News som kilde. Slike oppdagelser kan lede til at nye medisiner mot kløe hvor kløen ikke skyldes histaminer, slik som tørr hud, eksem og allergisk dermatitt.   Studien var ført an av en gruppe ledet av professor dr. Alex Binshtok ved Hus avdeling for medisinsk nevrobiologi ved Institutt for medisinsk forskning Israel-Canada, og the Edmond & Lily Safra Center for Brain Sciences, Clifford Woolf’s group in the Boston Children’s Hospital og Harvard Medical School. Oppdagelsene ble nylig publisert i det medisinske tidsskriftet Nature Neuroscience. De identifiserer tilstedeværelsen av et funksjonelt avgrenset og tydelig sett av nevroner som oppdager og overfører stimuli som skaper kløe. Forskerne fant også ut at de kunne plukke ut de nevronene som genererer denne følelsen, og blokkere dem.

kløeDet hebraiske universitet i Jerusalem (HU), Bostons barnehospital og Harvard medisinske skole har funnet det nevronet som overfører beskjeden til den menneskelige hjerne om at man skal føle kløe, skriver Senter Mot Antisemittisme på sin nettside, med den israelske avisen Israel National News som kilde. Slike oppdagelser kan lede til at nye medisiner mot kløe hvor kløen ikke skyldes histaminer, slik som tørr hud, eksem og allergisk dermatitt.  

Studien var ført an av en gruppe ledet av professor dr. Alex Binshtok ved Hus avdeling for medisinsk nevrobiologi ved Institutt for medisinsk forskning Israel-Canada, og the Edmond & Lily Safra Center for Brain Sciences, Clifford Woolf’s group in the Boston Children’s Hospital og Harvard Medical School.

Oppdagelsene ble nylig publisert i det medisinske tidsskriftet Nature Neuroscience. De identifiserer tilstedeværelsen av et funksjonelt avgrenset og tydelig sett av nevroner som oppdager og overfører stimuli som skaper kløe. Forskerne fant også ut at de kunne plukke ut de nevronene som genererer denne følelsen, og blokkere dem.