I går skrev vi at professor Leo Leiderman var nominert av den israelske statsministeren og finansministeren til den viktige posten som ny sentralbanksjef etter Stanley Fischer. Det skjedde etter at en annen professor, Jacob Frenkel, som først var blitt nominert, valgte å trekke seg. Nå trekker også Leiderman sitt kandidatur. Til Globes sier sjefsøkonomen i Bank Hapoalim at han etter en intensiv diskusjon med sin familie de siste to dagene har konkludert med at han foretrekker å forbli i sin private stilling. (bilde: Bank of Israel-bygget) Et ekstra problem i arbeidet med å finne en godt egnet ny sentralbanksjef er det at den personen som de fleste trodde ville bli foreslått da Frenkel trakk seg, professor Karnit Flug,som i det siste har fungert i stillingen, leverte sin avskjedssøknad som visedirektør da Leiderman ble nominert. Hun var etter sigende den utgående sentralbanksjefens favoritt som hans etterfølger, og hun følte seg forbigått da hun etter egen vurdering ble gitt en kald skulder av statsminister Benjamin Netanyahu. Leiderman kunngjøring i går ettermiddag kom som lyn fra klar himmel på statsministerens kontor, skriver Globes.

Israel_sentralbankI går skrev vi at professor Leo Leiderman var nominert av den israelske statsministeren og finansministeren til den viktige posten som ny sentralbanksjef etter Stanley Fischer. Det skjedde etter at en annen professor, Jacob Frenkel, som først var blitt nominert, valgte å trekke seg. Nå trekker også Leiderman sitt kandidatur. Til Globes sier sjefsøkonomen i Bank Hapoalim at han etter en intensiv diskusjon med sin familie de siste to dagene har konkludert med at han foretrekker å forbli i sin private stilling. (bilde: Bank of Israel-bygget)

Et ekstra problem i arbeidet med å finne en godt egnet ny sentralbanksjef er det at den personen som de fleste trodde ville bli foreslått da Frenkel trakk seg, professor Karnit Flug,som i det siste har fungert i stillingen, leverte sin avskjedssøknad som visedirektør da Leiderman ble nominert. Hun var etter sigende den utgående sentralbanksjefens favoritt som hans etterfølger, og hun følte seg forbigått da hun etter egen vurdering ble gitt en kald skulder av statsminister Benjamin Netanyahu.

Leiderman kunngjøring i går ettermiddag kom som lyn fra klar himmel på statsministerens kontor, skriver Globes.