Det er Ramadan, muslimens hellige fastemåned, og de israelske myndighetene har derfor lettet på innreisereguleringene fra Vestbredden til Israel for å gjøre det mulig for de palestinske muslimene å besøke Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. Men skal vi tro avisen Maariv er det ikke der de fleste drar. I stedet fyller de opp badestrendene i Tel Aviv. For mange palestinere er det første gangen de hopper ut i Middelhavet. Rundt en million palestinere har mottatt eller vil motta en innreisetillatelse til Israel som turister i løpet av Ramadan. Så langt er 100 000 tillatelser utstedt, men langt flere vil bli gitt før slutten av Ramadan. Tusenvis av dem fylte opp strendene i de nærmeste israelske kystbyene de første dagene. Mange dro til Tel Aviv. Livvakter ble varslet om mylderet av palestinere som vil oversvømme kysten i de kommende ukene, skriver Maariv. "De er ikke disiplinerte," erklærte en av badevaktene. "Noen er så spente på å gå i sjøen for første gang, men de kjenner ikke reglene og farene ved havet," sier han til avisen. "For meg er det som å være i utlandet," innrømmer Adna Mahmoud, en 20 år gammel student fra Ramallah-området som ikke skjuler sin begeistring for sitt besøk i Det hellige land. "Jeg ønsker å være i Paris og Berlin, men fra hva jeg hører er Tel Aviv ikke mye forskjellig fra disse byene i Europa. Dette er min første gang her. Jeg bare hatt tid til å gå i sjøen, og etter det vil jeg slappe av i Jaffa». "Det jeg så i dag var en opplevelse," sier Mariuv Ashi, 25, som bor i en liten landsby mellom Ramallah og Jerusalem, kort tid etter å ha forlatt vannet. "Jeg elsket alt her - maten, havet og luften og selv de pene jenter som vandrer rundt på stranden, Inshallah, i morgen vil jeg komme igjen, men jeg må gå hjem til landsbyen før klokken ti i kveld. Det er vilkåret i tillatelsen til å besøke Israel».

Palestinere_Tel_AvivDet er Ramadan, muslimens hellige fastemåned, og de israelske myndighetene har derfor lettet på innreisereguleringene fra Vestbredden til Israel for å gjøre det mulig for de palestinske muslimene å besøke Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. Men skal vi tro avisen Maariv er det ikke der de fleste drar. I stedet fyller de opp badestrendene i Tel Aviv. For mange palestinere er det første gangen de hopper ut i Middelhavet. Rundt en million palestinere har mottatt eller vil motta en innreisetillatelse til Israel som turister i løpet av Ramadan. Så langt er 100 000 tillatelser utstedt, men langt flere vil bli gitt før slutten av Ramadan.

Tusenvis av dem fylte opp strendene i de nærmeste israelske kystbyene de første dagene. Mange dro til Tel Aviv.

Livvakter ble varslet om mylderet av palestinere som vil oversvømme kysten i de kommende ukene, skriver Maariv. “De er ikke disiplinerte,” erklærte en av badevaktene. “Noen er så spente på å gå i sjøen for første gang, men de kjenner ikke reglene og farene ved havet,” sier han til avisen.

“For meg er det som å være i utlandet,” innrømmer Adna Mahmoud, en 20 år gammel student fra Ramallah-området som ikke skjuler sin begeistring for sitt besøk i Det hellige land. “Jeg ønsker å være i Paris og Berlin, men fra hva jeg hører er Tel Aviv ikke mye forskjellig fra disse byene i Europa. Dette er min første gang her. Jeg bare hatt tid til å gå i sjøen, og etter det vil jeg slappe av i Jaffa».

“Det jeg så i dag var en opplevelse,” sier Mariuv Ashi, 25, som bor i en liten landsby mellom Ramallah og Jerusalem, kort tid etter å ha forlatt vannet. “Jeg elsket alt her – maten, havet og luften og selv de pene jenter som vandrer rundt på stranden, Inshallah, i morgen vil jeg komme igjen, men jeg må gå hjem til landsbyen før klokken ti i kveld. Det er vilkåret i tillatelsen til å besøke Israel».