I dag starter den jødiske utgaven av De Olympiske Leker i Jerusalem, forteller Norge IDag, kalt Maccabiaden. Den arrangeres i år for 19. gang, og er et av verdens største sportsarrangement.  Maccabiaden arrangeres hvert fjerde år etter samme mønster som de olympiske lekene, men kun med jødiske deltakere. I år deltar det 9000 idrettsutøvere fra 71 nasjoner. Dagens åpningsarrangement skjer på Teddy Fotballstadium, og deltakerne vil marsjere inn under den nasjonale landenes flagg. Deretter vil det bli konkurrert de neste 12 dagene, skriver den norske avisen. Maccabiaden foregår vanligvis i Tel Aviv, men er i år flyttet til Jerusalem. Maccabiaden ble første gang avholdt i 1932 med 400 deltakere, skriver Norge IDag. Ideen den gangen var å hjelpe idrettsfolk som var utelukket fra å delta i internasjonale konkurranser få grunn av deres religion. Denne «jødiske olympiaden» gir jødiske idrettsutøvere anledning til å konkurrere med hverandre, men bidrar også til å knytte vennskap over landegrensene og til å presentere Israel som et fremtidig land å leve i. Mange idrettsutøvere fra tidligere Maccabiader har senere slått seg ned i Israel, skriver Norge IDag. Jerusalems ordfører, Nir Barkat, sier at han hele tiden har forsøkt å gi kultur og sport en høy prioritet i Jerusalem. Byen har nylig ferdiggjort en ny svømmehall med olympiske dimensjoner og utvidet Teddy fotballstadium fra 22 000 tilskuerplasser til 34 000. Det foreligger dessuten en utvidelsesplan til 50 000 plasser, noe som er beregnet å koste ca. 25 millioner dollar. Over 20 000 utenlandske turister ventes å overvære «den jødiske olympiaden», og det vil bli utstasjonert 1000 ekstra politibetjenter for å sikre arrangementet.  

MaccabiadenI dag starter den jødiske utgaven av De Olympiske Leker i Jerusalem, forteller Norge IDag, kalt Maccabiaden. Den arrangeres i år for 19. gang, og er et av verdens største sportsarrangement.  Maccabiaden arrangeres hvert fjerde år etter samme mønster som de olympiske lekene, men kun med jødiske deltakere. I år deltar det 9000 idrettsutøvere fra 71 nasjoner. Dagens åpningsarrangement skjer på Teddy Fotballstadium, og deltakerne vil marsjere inn under den nasjonale landenes flagg. Deretter vil det bli konkurrert de neste 12 dagene, skriver den norske avisen. Maccabiaden foregår vanligvis i Tel Aviv, men er i år flyttet til Jerusalem.

Maccabiaden ble første gang avholdt i 1932 med 400 deltakere, skriver Norge IDag. Ideen den gangen var å hjelpe idrettsfolk som var utelukket fra å delta i internasjonale konkurranser få grunn av deres religion.

Denne «jødiske olympiaden» gir jødiske idrettsutøvere anledning til å konkurrere med hverandre, men bidrar også til å knytte vennskap over landegrensene og til å presentere Israel som et fremtidig land å leve i. Mange idrettsutøvere fra tidligere Maccabiader har senere slått seg ned i Israel, skriver Norge IDag.

Jerusalems ordfører, Nir Barkat, sier at han hele tiden har forsøkt å gi kultur og sport en høy prioritet i Jerusalem. Byen har nylig ferdiggjort en ny svømmehall med olympiske dimensjoner og utvidet Teddy fotballstadium fra 22 000 tilskuerplasser til 34 000. Det foreligger dessuten en utvidelsesplan til 50 000 plasser, noe som er beregnet å koste ca. 25 millioner dollar.

Over 20 000 utenlandske turister ventes å overvære «den jødiske olympiaden», og det vil bli utstasjonert 1000 ekstra politibetjenter for å sikre arrangementet.