Den israelske organisasjonen for reiseoperatører har avholdt sitt årsmøte. Der ble det lagt frem interessante tall om hotellovernattinger i Israel som viser at mange turister finner løsninger utenfor hotellene.  Mens antall reisende som ankommer til Israel har økt med 110 prosent i løpet av de siste 25 årene, har den gjennomsnittlige lengden på hotellopphold blitt halvert i samme perioden, og antall hotellovernattinger har bare økt med 15 prosent, hvilket betyr at hotellbransjen ikke har fått fullt utbytte av den økte turiststrømmen.  Det er mange årsaker til at ikke flere turister overnatter på hotell i Israel. En grunn er at flere turister overnatter noen dager i Jerusalem eller andre israelske byer, men deretter finner seg billigere hotellet i Betlehem. Der kan de besøke fødselskirken, og det er ikke lange veien med bil til de hellige stedene i nabobyen Jerusalem. På den måten drar også palestinerne nytte av turiststrømmen. Flere utlendinger som kommer til Israel har venner og kjente i landet, og foretrekker å tilbringe noen netter hos dem i stedet for å betale for hotellopphold, skriver Ynet News. Mye av den økte turismen til Israel de siste 25 årene har kommet fra Øst Europa, og østeuropeere har hatt en sterkere tendens enn vesteuropeiske turister til å bo med familier eller venner. Rundt 30 000 leiligheter i Israel eies av personer som bor i utlandet. De bruker sine leiligheter til ferier, men låner dem også ofte ut til venner og kjente eller til slektninger, eller leier dem ut sesongvis. Denne typen turisme, som ikke bidrar til Israels hoteller, forekommer hovedsakelig i byene Tel Aviv, Jerusalem, Ashdod, Ashkelon og Netanya. I tillegg kommer langt flere turister til Israel på dagsbesøk nå enn tidligere, og har ikke behov for hotellovernattinger. Det har siden 1987 vært en økning på 457 prosent i antall reisende som ankommer Israel for en-dagers besøk, enten på cruise, gjennom grensekryssinger med Egypt og Jordan eller på fly fra Tyrkia og Kypros.

Israel_turismeDen israelske organisasjonen for reiseoperatører har avholdt sitt årsmøte. Der ble det lagt frem interessante tall om hotellovernattinger i Israel som viser at mange turister finner løsninger utenfor hotellene.  Mens antall reisende som ankommer til Israel har økt med 110 prosent i løpet av de siste 25 årene, har den gjennomsnittlige lengden på hotellopphold blitt halvert i samme perioden, og antall hotellovernattinger har bare økt med 15 prosent, hvilket betyr at hotellbransjen ikke har fått fullt utbytte av den økte turiststrømmen. 

Det er mange årsaker til at ikke flere turister overnatter på hotell i Israel. En grunn er at flere turister overnatter noen dager i Jerusalem eller andre israelske byer, men deretter finner seg billigere hotellet i Betlehem. Der kan de besøke fødselskirken, og det er ikke lange veien med bil til de hellige stedene i nabobyen Jerusalem. På den måten drar også palestinerne nytte av turiststrømmen.

Flere utlendinger som kommer til Israel har venner og kjente i landet, og foretrekker å tilbringe noen netter hos dem i stedet for å betale for hotellopphold, skriver Ynet News. Mye av den økte turismen til Israel de siste 25 årene har kommet fra Øst Europa, og østeuropeere har hatt en sterkere tendens enn vesteuropeiske turister til å bo med familier eller venner.

Rundt 30 000 leiligheter i Israel eies av personer som bor i utlandet. De bruker sine leiligheter til ferier, men låner dem også ofte ut til venner og kjente eller til slektninger, eller leier dem ut sesongvis. Denne typen turisme, som ikke bidrar til Israels hoteller, forekommer hovedsakelig i byene Tel Aviv, Jerusalem, Ashdod, Ashkelon og Netanya.

I tillegg kommer langt flere turister til Israel på dagsbesøk nå enn tidligere, og har ikke behov for hotellovernattinger. Det har siden 1987 vært en økning på 457 prosent i antall reisende som ankommer Israel for en-dagers besøk, enten på cruise, gjennom grensekryssinger med Egypt og Jordan eller på fly fra Tyrkia og Kypros.