I løpet av de siste fem årene har den israelske mateksporten til USA økt med 50 prosent, skriver den israelske avisen Ynet News. Det fremgår av tallmaterialet fra Israel Export and International Cooperation Institute (IEICI). Eksporten til USA av mat og drikkevarer fra Israel var i 2012 på 224 millioner dollar. Det høyeste eksporttallet noensinne, og en økning på 3 prosent siden 2011 og på 50 prosent siden 2008, da denne eksporten var verdsatt til 144 millioner dollar, skriver den israelske avisen. Nær et dusin israelske produsenter har bekreftet sin deltakelse i New Yorks Fancy Food Show. Det israelske eksportinstituttet vil også spille en viktig rolle under årets kosherfest i New Jersey i oktober. Dette arrangementet er regnet som verdens største årlige arrangement for presentasjon av koshersertifiserte produkter. Flere israelske forskere spår at den israelske eksporten av matvarer og drikkevarer til det amerikanske markedet langt ifra har nådd toppen, selv om årets eksporttall er rekordhøyt. Mange regner med en fordobling i løpet av de neste fem årene, skriver Ynet News. Et av de israelske firmaene som er på offensiven i USA er ifølge Ynet News den israelske matprodusenten Tnuva, som planlegger fremstøt med sin cottage cheese. Selskapet arbeider med en plan for å trenge inn i det amerikanske markedet med den israelske myke og hvite osten gjennom en lokal melkeprodusent som vil bli trent av Tnuva som underleverandør. Tnuva er Israels største meieriprodusent.

Israel_ostI løpet av de siste fem årene har den israelske mateksporten til USA økt med 50 prosent, skriver den israelske avisen Ynet News. Det fremgår av tallmaterialet fra Israel Export and International Cooperation Institute (IEICI). Eksporten til USA av mat og drikkevarer fra Israel var i 2012 på 224 millioner dollar. Det høyeste eksporttallet noensinne, og en økning på 3 prosent siden 2011 og på 50 prosent siden 2008, da denne eksporten var verdsatt til 144 millioner dollar, skriver den israelske avisen.

Nær et dusin israelske produsenter har bekreftet sin deltakelse i New Yorks Fancy Food Show. Det israelske eksportinstituttet vil også spille en viktig rolle under årets kosherfest i New Jersey i oktober. Dette arrangementet er regnet som verdens største årlige arrangement for presentasjon av koshersertifiserte produkter.

Flere israelske forskere spår at den israelske eksporten av matvarer og drikkevarer til det amerikanske markedet langt ifra har nådd toppen, selv om årets eksporttall er rekordhøyt. Mange regner med en fordobling i løpet av de neste fem årene, skriver Ynet News.

Et av de israelske firmaene som er på offensiven i USA er ifølge Ynet News den israelske matprodusenten Tnuva, som planlegger fremstøt med sin cottage cheese. Selskapet arbeider med en plan for å trenge inn i det amerikanske markedet med den israelske myke og hvite osten gjennom en lokal melkeprodusent som vil bli trent av Tnuva som underleverandør. Tnuva er Israels største meieriprodusent.